Balkan Handball

Saša Bošković novi selektor Srpkinja

 Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije, gotovo jednoglasno, sa jednim uzdržanim glasom (Milena Delić), izabrao je bivšeg trenera Knjaz Miloša, Partizana i Dinama iz Pančeva, Sašu Boškovića za novog selektora ženske reprezentacije, koji bi nacionalni tim trebalo da vodi zaključno sa Svetskim prvenstvom, čije će Srbija biti domaćin decembra 2013. godine. Na predlog Trenerske organizacije RSS, koje je izložio Dr Saša Marković, rukometna vlada se izjašnjavala o dva kandidata – Svetislavu Jovanoviću, treneru Naise i Saši Boškoviću. Diskusije gotovo da nije ni bilo, predsednik UO RSS, Velimir Marjanović se javno izjasnio za Boškovića, a jedina se za reč javila Milena Delić:

–  Totalno sam van događaja i meni je drago da Trenerska organizacija predlaže kandidate. Iskreno, nisam ni za jednog od pomenute dvojice, ali ako nam je već dato da moramo da se izjasnimo, ja sam pre za Saju Boškovića. Verujem da će možda Saja biti bolji od prethodnih selektora, možda će biti isto, pretpostavljam da gore ne može. Nismo ovde da biramo nekog ko će da radi isto, kao što je bilo, nego nekoga sa kojim možemo da imamo neke vidljive rezultate. Lično, Saju poznajem i imam korektne i prijateljske odnose i to mi ne da pravo da budem protiv. Isto tako, moja neka rukometna karijera, pa karijera iza toga, ne da mi da glasam za njega. Šta god da uradim, mislim da ću poremetiti svoj unutrašnji mir. Biću uzdržana, iako ne volim takve situacije. 

Novi selektor, Saša Bošković, nije krio zadovoljstvo izborom:

– Srećan sam i zadovoljan. Ko to ne bi bio, ako dobije šansu da vodi reprezentaciju svoje zemlje. Ovo je kruna moje trenerske karijere. Počinjem da živim svoj san. Imao sam tu čast da osvajam titule i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji, igram Ligu šampiona, ali ovo je nešto najveće.  – izjavio je Aranđelovčanin za zvanični sajt RSS-a i dodao:

– Optimista sam, iako ne krijem da će biti teško. Volim izazove i teške situacije. Imamo dobru reprezentaciju, što pričam već duže vreme. Sa dobrim radom, možemo napraviti dobar rezultat 2013. godine na SP, s tim što ne smemo da zaboravimo ni EURO 2012, na koje moramo da se plasiramo. – Rumunke su jedna od najboljih svetskih reprezentacija. Dobro ih poznajem, radio sam tamo. Portugalke malo poznajem i nadam se da ću sakupiti dosta podataka, do 22. oktobra, kada igramo sa njima utakmicu. Grkinje su nivo niže. Ne verujem da mogu da iznenade. Nadam se da ćemo proći kvalifikacije. Ako ne budemo prvi, onda kao drugi. EURO 2012 bi bila prava uvertira za SP kod nas 2013. godine.

TRENERSKA BIOGRAFIJA

Saša Bošković je rođen 1963. godine u Aranđelovcu. Trenerskim pozivom, počeo je da se bavi u Šamotu iz Aranđelovca, 1992. godine. Sa kadetima (1978. godište) osvaja titulu prvaka države. Vodio je Šamot u Super Ligi tadašnje SR Jugoslavije i bio uključen u stručni štab juniorske reprezentacije 1998. godine. Najveći uspeh postiže kao trener ŽRK Knjaz Miloš sa kojim u sezoni 2006/2007 igra Ligu šampiona, a 2007. osvaja i titulu prvaka Srbije. Posle šest meseci u rumunskoj Devi, postaje trener Partizana sa kojim osvaja Kup Srbije 2008. godine, pa titulu i Super Kup, godinu dana kasnije. Poslednji trenerski angažman je imao u pančevačkom Dinamu, sa kojim je opstao u Super ligi prošle sezone…  

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *