Balkan Handball

Srpske kadetkinje put Gruzije: Ponoviti uspeh juniorki

Ženska kadetska reprezentacija Srbije u petak putuje na Evropsko prvenstvu druge divizije koje će od trećeg do 11. avgusta održati u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju. Protivnice srpske generacije 2002 biće vršnjakinje sa Farskih ostrva, iz Grčke, Ukrajine i Bugarske.

Po dve najbolje selekcije izboriće polufinale.

  • Učinićemo sve što je do nas da osvojimo prvo mesto i vratimo se u A diviziju i plasiramo se na Svetsko prvenstvo. Ceo stručni štab je uključen u rad na čelu sa selektorom Obradovićem i koordinatorom Maksićem. Imamo odlične uslove za pripreme. Svi se nadamo dobrom plasmanu – kaže trener kadetkinja Marko Krstić i dodaje:

  • Prva utakmica je nvajvažnija. Nemamo puno informacija o Farankama. Nadamo se da ćemo pobedom otvoriti prvenstvo. Igramo protiv Grkinja, pobedili smo ih u dva prijateljska duela, ali nismo sve karte otvorili, čuvali smo se. Sledi Ukrajina, koja je najveće ime tu, pa Bugarska. Nadamo se polufinalu, a u drugoj grupi je najozbiljnija selekcija Švajcarske. Ako sve bude kako treba, sa njima bismo mogli da se nađemo u finalu.

Golman Katarina Mitrović veruje u svoj tim:

  • Ponosna sam na ekipu, stručni štab i ceo tim. Idemo na prvo mesto, nadamo se da ćemo izdržati do cilja. Igrali smo prijateljske mečeve sa Grčkom. Nadamo se da ćemo ponoviti uspeh naših drugarica iz juniorske reprezentacije.

UTAKMICE REPREZENTACIJE NA EP U GRUZIJI

Srbija – Farska Ostrva 3.8. – 10.00
Srbija – Grčka 4.8. – 12.00
Srbija – Ukrajina 7.8 – 12.00
Srbija – Bugarska 8.8 – 12.00

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *