Balkan Handball

Super-projekat CSKA želi pehar LŠ u tri godine – Ristovska u Moskvi

Novi super-projekat u ruskom ženskom rukometu spreman je da se upusti u borbu za pehar EHF Lige šampiona u naredne tri sezone. U prisustvu predsednika rukometne Federacije Rusije, Sergeja Šiškareva, predstavljen je projekat ženskog CSKA Moskva.

Klub iz prestonice treniraće i igraće utakmice u predgrađu Moskve u dvorani sa 6.000 kapaciteta koju koriste i rukometaši Spartaka.

Trener će biti Danac Jan Lesli, koji se već dokazao u Rusiji vodeći Rostov iz Dona. Kapiten ekipe biće jedna od najvećih ruskih zvezda nove generacije Daria Dmitrieva. U timu će biti mesta samo za tri strankinje, brazilsku veteranku na golu Ćanu Mason, švedsku defanzivnu specijalku Sabine Jakobsen i makedonsko desno krilo Saru Ristovsku.

„U prvoj sezoni cilj je jedno od prva tri mesta u domaćem prvenstvu, u drugoj je to titula, dok se u trećoj sezoni očekuje osvajanje EHF Lige šampiona“, najavio je prvi čovek ruskog rukometa, Sergej Šiškarev, potvdivši da će konkurencija biti ljubomorna, ali da je ovakav projekat u korist svima u ruskom rukometu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *