Rukometašice Zvezde na turniru u Švajcarskoj! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Rukometašice Zvezde na turniru u Švajcarskoj!

Rukometašice Zvezde na turniru u Švajcarskoj!

0 komentar

Rukometašice Crvene Zvezde putuju za vikend u Švajcarsku gde će učestvovati na zanimljivom turniru. Osim sa domaćom ekipom Bruhl, Zvezda će odmeriti snage sa ekipama iz Francuske(Dijon), Mađarske(Tajtavil), Slovačke(Bratislava) i Hrvatske(Tvin Trgocentar). Tradicionalni turnir „Stadtwerk Kup" odigraće se 27. i 28.decembra u Sent Galenu po sistemu „svako sa svakim", a utakmice će trajati nešto kraće (2×20 minuta).

Domaćin turnira, ekipa Bruhla trenutno je vodeća ekipa švajcarskog šampionata i jedina sa tim statusom među učesnicima. Crvena Zvezda je polusezonu završila na vrlo dobrom petom mestu Super lige, a korak više je Tvin Trgocentar u Dukat ligi. Bratislava je na drugoj poziciji u Slovačkoj. Bratislava je inače prošlogodišnji polufinalista Čelenž Kupa pošto je na putu do polufinala izbacila Kikindu, a zatim i Dijon. Kada gledamo tabelu francuske lige, Dijon je na sedmom mestu, ali u svojim redovima ima prvog strelca lige Stefani Fiossonangaje koja je u 8 utakmica postigla 56 golova. Tajtavil je na osmom mestu jake mađarske lige.

Poziv za učešće na turniru rukometašice Crvene Zvezde dobile su od selektora juniorske reprezentacije Švajcarske, Aleksandra Miloševića i sigurno je da će ekipa predvođena zvanično najboljom igračicom Srbije za 2008.godinu(u izboru RSS-a i Žurnala), Draganom Cvijić imati šta da pokaže, ali i da nauči u Švajcarskoj.

Z.R.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball