Kelce pobedilo Kil i ispisalo istoriju - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Kelce pobedilo Kil i ispisalo istoriju

Kelce pobedilo Kil i ispisalo istoriju

zika.bogdanovic
1 komentar

Poljski šampion Vive Targi Kelce napravio je iznenađenje i savladao Kil  31:30 (19:12) u borbi za treće mesto na VELUX EHF F4 turniru u Kelnu pred 20.000 gledalaca. Veoma motivisani Poljaci, odigrali su 60 minuta na visokom nivou i savladali indisponiranog nemačkog šampiona, koji je u meč ušao, neprežalivši poraz od HSV-a u polufinalu.

Vive: Venio Losert 12 odbrana – Rastko Stojkovic 8/8, Ivan Cupic 7, Manuel Strlek 5, Karol Bielecki 4, Michał Jurecki 3, Grzegorz Tkaczyk 2, Tomasz Rosiński 1, Krzysztof Lijewski 1, Denis Buntic, Zeljko Musa, Piotr Grabarczyk.

THW Kiel: Thierry Omeyer, Andreas Palicka 1 – Momir Ilic 6, Filip Jicha 6, Rene Toft Hansen 4, Gudjon Valur Sigurdsson 4, Christian Sprenger 3, Daniel Narcisse 3, Marko Vujin 2, Dominik Klein 1, Marcus Ahlm, Niclas Ekberg, Aron Palmarsson.

Da su rane od prethodne večeri još uvek žive, videlo se u prvom poluvremenu, kada je poput polufinala, Kil primio 19 golova od letećih Poljaka. U 19. minutu bilo je 14:5, sa po četiri gola odličnog Štrleka i Čupića. U napadu Kila ništa nije funkcionisalo, šuteve je zaustavljao Venio Losert (12 odbrana), koji je dokazao po ko zna koji put svoju klasu, a laki golovi „žutih“ potapali su baltičku mornaricu.

RASTKOVA SIMULTANKA U NASTAVKU

Vratio se Kil u drugom poluvremenu, očigledno rešen da se ne obruka pred svojim navijačima i svetskim auditorijumom. Ipak, glavnog „protivnika“, imao je u maestralnom Rastku Stojkoviću, koji je u drugom poluvremenu igrao simultanku sa odbranom Nemaca. Srpski pivotmen je postigao 8 od 12 golova svog tima u nastavku, čak pet zaredom, što je održalo Kelce u igri do kraja. Kil se vratio posle 24:17 (38.), stigao do 27:25 (52.) zahvaljujući sve boljoj odbrani, ali i par dobrih poteza Ilića (6), Jihe i Sigurdsona. Poslednju šansu na meču, propustio je upravo kapiten srpske reprezentacije, koji nije realizovao sedmerac za izjednačenje na 40 sekundi pre kraja…

Na kraju, veliko slavlje poljskog Kelcea. Najveći uspeh u istoriji kluba je tu…

Možda vam se dopadne

1 komentar

bobo 03/06/2013 - 01:38

Sasvim zaslužena pobeda „poljaka“, Rastko maestralan, isto i Štrlek, Čupić, Losert… Izjava Marka Vujina da su ekipe Kielcea i Metalurga „zalutale“ u 1/4-lu sada zvuči deplasirano i jadno!

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball