Sjajna Budućnost odnela bod iz Đera! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Sjajna Budućnost odnela bod iz Đera!

Sjajna Budućnost odnela bod iz Đera!

zika.bogdanovic
1 komentar

Iznenađenje u Đeru, Budućnost ispustila pobedu 23-23 (9-13). Tako bi zvučao najkraći mogući siže posle prvog meča grupne faze Lige šampiona u kojem su se sastale ekipe Đera i Budućnosti. Iako je trener Adžić pre puta u Mađarsku rekao da će igrati potpuno rasterećeno ovaj meč jer je Đer izrazit favorit i da će tražiti bodove  pre svega u mečevima protiv Krima i Larvika, ipak se dogodilo nešto sasvim drugačije. Aktuelnom šampionu Evrope Đeru otkinut je bod a lako se moglo dogoditi da oba boda otputuju večeras u Podgoricu.

Apsolutna junakinja večerašnje utakmice je golmanka Budućnosti Klara Voltering, koja je sakupila 26 odbrana i koja tokom čitavog meča ni jednog trenutka nije imala prazan hod, već je na izuzetno visokom nivou odigrala svih 60 minuta. Utakmica je počela blagom inicijativom domaćih, povele su Mađarice 5-3 ali u nastavku prvog plouvremena Crnogorke igraju veoma disciplinovano i na veliko iznenađenje 3000 posetilaca u hali „Ištvan Sečenji“ preuzimaju inicijativu, najviše zahvaljujući već pomenutoj Voltering i u tim trenucima raspoloženoj Dalbi i Cvijić. Iz minuta u minut povećavale su gošće razliku da bi se na odmor otišlo sa velikh +4 u korist Budućnosti, 9-13.

Početkom drugog poluvremena viđena je identična igra kao u prvom, jurile su Mađarice preko bekovske trojke Amorim-Gerbic-Bulatović ali sve do 47. minuta nisu uspele da sustignu Budućnost. U tim trenucima Đer preko Bognjar-Bodi dolazi do izjednačenja 18-18 a već u sledećem napadu i to vodjstva golom crnogorke Katarine Bulatović za 19-18. Tada je već bilo očigledno da će uslediti neizvesna završnica, kojoj su malo i kumovale sudijski par iz Rusije jer su donele nekoliko sumnjivih odluka na štetu Budućnosti. Usledilo je nekoliko grešaka u napadu na strani gošći, ponajviše Milene Knežević ali sve je to ispravljala sjajna Neagu koja je svojim golovima (ukupno 4) koliko toliko uspevala da održi rezultatsku prednost od + 1 ili 2 gola. Slaba realizacija u fazi napada, kao i pregurba odbrana Đera su okarakterisali sam kraj meča. Reprenzetativka Poljske Kinga Brizda uspeva 47. sekundi pre kraja dovede svoj tim u vođstvo ali već u sledećem napadu preko brazilke Amorim Đer postiže gol za konačnih 23-23 i time sprečava Budućnost da odnese ceo plen kući. Međutim, to nije smetalo crnogorkama da na kraju utakmice odigraju pobedničko kolo jer su svesne da im ovajneočekivani  bod znači mnogo u trci za drugo mesto u grupi koje garantuje učešće na fajnal-foru.

U redovima Budućnosti posebno  su se istaklenajefikasnija Dragana Cvijić sa 6 i Radmila Petrović sa 5 golova, uz fenomenalnu na golu Voltering, dok kod domaćih najefikasnija je bila Amorim sa 6 uz puno potrošenih lopti i Bulatović sa 4, dok je na golu Lunde skupila solidnih 11 odbrana.

Đer – Dvorana „Ištvan Sečenji”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Alpaidze i Berezkina (Rusija). Sedmerci: Đer 2 (1), Budućnost 2 (2). Isključenja: Đer 6, Budućnost 12 minuta.

Đer: Lunde (11 odbrana), Her, Loke 3, Hornjak, Koršoš 1, Gorbic  3 (1), Kovačič 3, Amorim 6, Redei-Šoš, Tervel, Orban  1, Širijan, Bočko-Hornjak, Bulatović 4, Bognar-Bodi 2.

Budućnost: Voltering (26 odbrana), M. Vukčević, Žderić, Petrović  5 (2), Neagu 4, Nikitina, Gjorgijevska, Dalbi 2, Ježić, Cvijić  6, Mehmedović  4, Despotović, Pavićević, Bizdra 1, Knežević  1, Lazović.

Sledeći meč u Ligi šampiona Budućnost će igrati kao domaćin, 9. februara  protiv Krima.

RADIVOJE KOSNIĆ

Možda vam se dopadne

1 komentar

Vesy 02/02/2014 - 00:11

BRAVO DJEVOJKE,VI STE NAS PONOS!!!

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball