PRVO ZLATO U ISTORIJI: Katar slavi Riveru! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa PRVO ZLATO U ISTORIJI: Katar slavi Riveru!

PRVO ZLATO U ISTORIJI: Katar slavi Riveru!

zika.bogdanovic
0 komentar

Azija je dobila novog vladara! To je reprezentacija Katara koja je u uzbudljivom finalu u Bahreinu pred 3500-4000 gledalaca (500 ostalo ispred dvorane) u paklenoj atmosferi savladala domaćina 27:26 (14:14). Tako je Valero Rivera svetskoj pridodao i azijsku krunu, kao prvo zlato za katarski rukomet, koji je do sada imao samo jedno srebro. Legija stranaca koju je formirao Katar, počela je da se isplaćuje, ali pravo iskušenje tek predstoji narednog januara kada će se u Dohi održati Svetsko prvenstvo.

Bronzu je osvojio Iran pobedom nad Ujedinjenim Arapskim Emiratima 29:23, i to je ujedno i prva medalja za tim koji je nastupao bez najveće zvezde Džamalija, levog beka Vesprema, koji razmišlja o igranju za Mađarsku.

Interesantno, na prethodnih 15 azijskih prvenstava, samo tri reprezentacije su slavile – Koreja, Kuvajt i Japan. Ni jedna od ove tri neće nastupati na SP 2015, gde su plasman izborili svi polufinalisti.

Na pobedničkom postolju su se našli Goran Stojanović, Veroljub Kosovac (trener golmana), Boris Vrhovac (fizio Katara), odnosno, Risto Buha (tehnički direktor Bahreina) i Nenad Damnjanović (trener golmana).

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball