Švajcarci pali u Zaječaru! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Švajcarci pali u Zaječaru!

Švajcarci pali u Zaječaru!

0 komentar

 Rukometaši Srbije došli su samo na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo koje se održava u Austriji . U sjajnom ambijentu pred više od 3.000 gledalaca u zaječarskoj dvorani “Kraljevica“ , naši rukometaši bili su bolji od Švajcarske 35:27 (15:11) .
Početak meča je pripao domaćinu , koji je već u 10 minutu susreta vodio 4:1 . Ali se Švajcarci brzo vraćaju u meč i tokom prvog dela meča viđena je rezultatska klackalica . Od sredine prvog poluvremena , "Orlovi" pojačavaju igru u odbrani i uspevaju da se na poluvremenu odlepe na 15:11 .
Osetniju prednost „Orlovi“ stvaraju na početku drugog poluvremena kada se razigrao Mladen Bojinović i sa nekoliko sjajnih poteza naš tim odveo na +6 . Mladenovi karakteristični potezi prozivanja publike, podigli su publiku na noge koja je u tom položaju ostala do kraja utakmice, što je doprinelo da atmosfera bude u pravom smislu "paklena". Izabranici Jovice Cvetkovića čuvali su tu prednost sve do 53.minuta kada su gosti uspeli da se približe na tri gola zaostatka . U situaciji kada smo imali igrača manje uspeli smo da se tri puta odbranimo i da postignemo tri gola i definitivno prelomimo meč . U poslednjem minutu utakmice stigli smo i na 34:24, a na kraju gosti su samo uspeli da ublaže poraz sa dva vezana pogotka.

U redovima Srbije, Mladen Bojinović je postigao 8 golova, Uroš Mitrović je 6 puta bio precizan, dok je gol manje postigao Marko Vujin. Već u nedelju naši rukometaši gostuju u Čehovu reprezentaciji Rusije , od koje su sada preuzeli prvo mesto na tabeli kvalifikacione grupe .

SRBIJA – SVAJCARSKA 35:27 (15:11).
Iskljucenja: Srbija 8, Svacarska 8 minuta.
SRBIJA: Kojic 1, Sesum 3, Vujin 5, Stojanovic 2, Toskic 2, Ilic 5, Bojinovic 7, Prodanovic 3, Stanic, Markovic, Pejanovic, Andjelkovic 2, Nikolic , Mitrovic 5.
SVAJCARSKA: Stejger, Kurt 4, Liniger 3, Ursic 2, Smid 5, Hes 3, Graubner 4, Embinger, Felman 1, Stalder, Stauber, Oltmans 2, Bucer, Huser 3.

 

Na press konferenciji selektor Srbije Jovica Cvetković izrazio je veliko zadovoljstvo zbog pobede. Posebno je bio presrećan jer su momci ispoštovali sve dogovore.
Kapiten Ratko Nikolić zahvalio se publici na velikoj podršci i izrazio iskreno nadanje da je pobeda bila dovoljan znak zahvalnosti. Sada se u potpunosti okreću spremanju taktike za Ruse.


Slavlje iz hale preneto je i na gradski trg gde su navijači i rukometaši uz trubače nastavili proslavu.

Aleksandra Denić i Darko Stratijev

 


Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball