Održano tradicionalno šesto okupljanje svih generacija MRK Goražda! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Održano tradicionalno šesto okupljanje svih generacija MRK Goražda!

Održano tradicionalno šesto okupljanje svih generacija MRK Goražda!

1 komentar

 Pod pokroviteljstvom goraždanske kompanije Bekto precisa, šesti put zaredom u dvorani Mirsad Hurić okupile su se generacije rukometa , legenadarni rukometaši Goražda „Dječaci sa Drine“ koji su pred punom dvoranom u rodnom gradu, odigrali revijalni susret protiv „Veterana Goražda“ i ovaj put izgubili od Veterana. Rezultat na kraju susreta je bio 16:19 za Veterane.

– Nama je to u drugom planu, međutim, kad izađemo na teren trudimo se da pobjedimo, s obzirom na višak kilograma do sad smo imali više uspjeha, kaže sa smjehom Kamenica koji je zabilježio par sjajnih intervencija na golu Dječaka.
– Znači nam puno da se okupi generacija s obzirom da se manje više viđamo jednom godišnje, baš tada a od početka je ideja da ta manifestacija ide uz klub da se prošire neke klupske djelatnosti i na neki način današnjim madim naraštajima stvore idoli i uzori što je u sportu neophodno. Mnogi igrači iz ove naše generacije su postigli velike karijere, igrali na visokom nivou rukomet. Ja bih volio da damo dio nečega, da bi se podigao nivo kvaliteta u razvoju prije svega igrača pa onda i cijele ekipe Goražda, dodaje on.

Rukometnom spektaklu na terenu dvorane prethodilo je nekoliko utakmica između svih generacija rukometa, za ovu priliku stigli su i rukometaši koji su igrali za Goražde posljednjih godina a koji nisu iz ovog grada te su i oni odmjerili snage sa domaćinom MRK Goražde. Ipak najuzbudljivi trenutak u dvorani svakako je bio izlazak pred publiku Dječaka sa Drine, koji su dočekani „na nogama“ a simbolične poklone uručili su im njihove kolege Veterani. Specijalni dres sa potpisima svih rukometaša Goražda, u njiihovo ime Senjanin Maglajlila uručio je Merisi Bekto, u znak zahvalnosti za sve što porodica Bekto godinama čini nesebično pomažući MRK Goražde.

– Sve ovo mi budi razne uspomene, u ovoj dvorani sam igrao, tu sam u ovom ćošku dizao tegove da budem jači, ima dosta uspomena i anegdota a sastajemo se radi toga, i čini mi se da je ova godina pun pogodak, mi želimo pokloniti malo razonode svome gradu, evo uspjeli smo u tome, kaže Senjanin Maglajlija, trener RK Zagreb.Dječaci sa Drine nisu zaboravili ni svoje umrle kolege pa su obišli njihova mezrja i položili cvijeće.

Gradska dvorana Mirsad Hurić.
Gledalaca 2500:Sudije: Damir Dučić, Mirza Hadžić
Delegat Nazif Homoraš,
Sedmerci:Dječaci:2(4),Veterani:4(4).
Dječaci sa Drine:Kasim Kamenica, Nedžad Kumro, Enver Koso 2, Senjanin Maglajlija3, Milanko Svačić 3, Borko Jovičić 1, Nenad Radović 2, Sabahudin Resumović 2, Dobriša Dedić, Muhamed Hadžiavdić, Edin Kadić 3, Sulejman Kukavica, Dragomir Čačić, Zlatko Kuljiš.
Trener:Junuz Vlajčić.
Veterani Goražda:Edin Merkez, Ibrahim Popović, Amer Terović, Nermin Djana 4, Damir Marevac 5, Samir Šipka 2, Adnan Muhić 1, Elmir Pršeš 1, Adis Sijerčić 2, Jasko Pavičević, Dino Srkalović 3, Adis Šahović, Kemo Papračanin, Samir Lepenica 1.
Trener:Dževad Ćulov

 

Možda vam se dopadne

1 komentar

Vesna Orel 12/06/2017 - 00:26

Postovani prijatelji,

Na ovu lijepu informaciju o vasem rukometnom klubu Gorazde,
naisla sam trazeci kontakt adresu mojeg rodaka Zlatka Kuljisa .
Molim vas , budite tako ljubazni pa mi posaljite njegovu adresu,
ili mu prenesite moju.
Naljepse Hvala i Srdacni Pozdrav,
Vesna iz Komize u Londonu

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball