Kiril Lazarov - Sportista godine u Makedoniji! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Kiril Lazarov – Sportista godine u Makedoniji!

Kiril Lazarov – Sportista godine u Makedoniji!

0 komentar

 Desni bek makedonske reprezentacije, C.O Zagreba i trenutno prvi strelac Lige šampiona, Kiril Lazarov (29), izabran je za najboljeg sportistu Makedonij u godini na izmaku (dobio makedonskog "Oskara"). Najbolji strelac u istoriji nekog velikog takmičenja, sa 92 gola na SP u Hrvatskoj, gde je Makedonija zauzela 11. mesto i tako ostvarila najveći reprezentativni uspeh na najvećoj smotri, prilikom dodele priznanja u hali "Boris Trajkovski" je izjavio:

– Ova nagrada nije samo moje, već je i čitave reprezentacije. Kada je tim dobar, iskaču i pojedinic. Prvi put sam osvojio ovakvu nagradu i veoma sam srećan. Nadam se da ću dobrim igrama ponovo zaslužiti ovakvo priznanje.

Pored ove nagrade, Lazarov je dobio nagradu i za najboljeg makedonskog sportistu u inostranstvu.Makedonska rukometna Federacija je izabrana za najbolju u godini na izmaku.

Za najbolju žensku ekipu, proglašena je ženska reprezentacija Makedonije, koja je na EP decembra prošle godine osvojila sedmo mesto. Za trenera godine, izabran je, sada već bivši (gle', paradoksa) selektor rukometne reprezentacije, Ilija Temelkovski.

Izbor je organizovala Agencija za Sport i Mlade, telo koje radi pri Vladi Republike Makedonije, uz pomoć Saveza sportskih Federacija Makedonije.

 izvor: mk dnevnik

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball