Mandić izrešetao crno-bele za pobedu Zvezde u derbiju - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Mandić izrešetao crno-bele za pobedu Zvezde u derbiju

Mandić izrešetao crno-bele za pobedu Zvezde u derbiju

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukometaši Crvene zvezde slavili su u večitom derbiju nad Partizanom 22:20 (10:11) na Banjici. Pred 1.500 gledalaca u lepoj atmosferi beogradskog rukometnog hrama, crveno-beli su opravdali ulogu lidera Super lige ove sezone i sasvim zasluženo slavili. Presudilo je bolje šutersko veče Zvezdinih bekova, od koji je Nenad Mandić sa sedam golova praktično rešio pitanje pobednika u poslednjih desetak minuta.

Crveno-beli su bolje otvorili meč, poveli 2:0, a nedostatak u igri Partizana, odsustvo povređenog levog beka Sretenovića, skupo je plaćeno u derbiju, i po svemu sudeći, biće veliki problem crno-belima u nastavku sezone. Bekovska trojka Kukić – Mršulja – Radojković, nije imala snage za šuteve spolja i ozbiljnije ugrožavanje Zlatanovića.

Partizan – Crvena zvezda 20:22 (11:10)

Beograd – Dvorana: Banjica. Gledalaca: 1.500. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Lskovac). Sedmerci: Partizan 4 (3), Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Partizan 8, Crvena zvezda 10 minuta.

PARTIZAN: Šotra 1, Živković 5, Milenković, Pešić, Tomić (13 odbrana), Pižurica, Đuričić 3 (3), Peruničić, Radojković 5, Stevanović 2, Kukić 1, Maksić, Radović (dve odbrane), Popović, Mršulja 3, Stošljević.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 3, Bojičić 1, Radosavljević 1 (1), Dragutinović 4 (1), Vokši, Damnjanović 2, Gačević 1, Antelj, Draškić, Zlatanović (11 odbrana), Todorović 1, Mandić 7, Babić 2, Damjanović, Leovac, Milutinović.

IGRAČ UTAKMICE: Nenad Mandić (Crvena zvezda)

Kada je to crno-belima polazilo za rukom, oni su bili u vođstvu, po prvi put u 16. minutu, kada je golom Đuričića Partizan poveo 6:5. U tom delu meča, u napadu Partizana dominirao je Mihajlo Radojković raznim rešenjima, al ii golgeterskim učinkom.

Partizan je vrhunac dominacije imao na startu drugog dela 13:11 vođen podrškom svojih vatrenih navijača. Odbrana tima Nenada Peruničića, međutim, odradila je svoje u drugom poluvremenu. Na golovima su Tomić i Zlatanović bili u balansu, ali ono što je presudilo na stranu Crvene zvezde je bila golgeterska serija levog beka Nenada Mandića, koji je sa četiri vezana gola, pokazao put svom timu ka trijumfu.

U 53. minutu je Zvezda imala 20:17, činilo se da je meč rešen, ali su momci Nenada Maksića izvukli svoj maksimum u ovom trenutku. Na tri minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, Partizan je došao na 19:20, mladi Stevanović je doneo živost u bekovsku postavu crno-belih, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

zvezda_2015_slavlje

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball