Željko Babić ima plan: Makedonci k'o Norvežani, Crnogorci glume Beloruse - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Željko Babić ima plan: Makedonci k’o Norvežani, Crnogorci glume Beloruse

Željko Babić ima plan: Makedonci k’o Norvežani, Crnogorci glume Beloruse

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Hrvatske okupila se u Umagu na startu EHF nedelje u okviru koje će šestoplasirana reprezentacija sa prošlog Svetskog prvenstva u Kataru ugostiti selekcije Crne Gore i Makedonije na „Kroacija Kupu“ od šestog do osmog novembra.

Selektor Željko Babić bio je primoran da dodatno izmeni sastav zbog povreda:

-Imali smo određene probleme s povredama igrača koji su bili na popisu. Umjesto Ilije Brozovića pozvan je Krešimir Kozina, umjesto Jerka Matulića Nik Tominec, a umjesto Ivana Pešića Ivan Stevanović. Dobra je to prilika da proširimo bazu igrača te stvorimo jaču konkurenciju. Jednim dijelom je to dobro da stjecajem okolnosti ovi igrači dobe priliku i da ih vidimo u trenažnom procesu i utakmicama koliko mogu.Žao mi je što su igrači povrijeđeni, ali imamo druge igrače i oni će dobiti priliku. Idemo dalje, vidjet ćemo koliko se tko može nametnuti u ovom kratkom vremenu.

-U razgovoru s Alilovićem, u odnosu na prošli put stanje se malo popravilo, igrači su počeli više i bolje igrati. Drago mi je vidjeti da im je forma bolja, više vremena provode na parketu što je jako dobro. Stanje je, dakle, bolje ukoliko pričamo o sportskoj formi naših reprezentativaca.

-Pred nama su sada dvije kontrolne utakmice. Analizirajući prijašnje utakmice kroz kvalifikacije uočeni su problemi u zonskoj obrani 6-0. Obrana 5-1 nam je donosila prednost u igri i probat ćemo naći novi model 5-1 obrane koja bi nam trebala donijeti prednost. Radi se o modifikaciji 5-1 u 6-0 obranu i s time ćemo probati na ovom turniru. Poznajući karakteristike Norveške i Islanda i njihov jak i brz protok lopte i dolaska na loptu ta bi nam obrana trebala donijeti prednost i umanjiti njihovu.

-Razmišljali smo o Europskom prvenstvu i što bi bilo dobro. Donijeli smo odluku koja za mene ima smisla. Makedonija igra slično kao Norveška, ima pliću formaciju 6-0 obrane, a Crnu Goru smo uzeli jer igra 5-1 zonu, a tako igra Bjelorusija, samo s nižim igračima. Oni sliče prvom i drugom protivniku na EP. Mi u Poljsku ne idemo na izlet i ove nam ekipe konceptualno odgovaraju. Tako se već možemo pripremati za EP, možemo probati nova kretanja, nećemo se obazirati na pogreške i postavit ćemo koncept kako bi trebali igrati u svim segmentima, koliko će naravno vrijeme to dozvoliti. Ove momčadi nisu iz samog europskog rukometnog vrha, ali su dobre momčadi da se probaju odrediti taktička kretanja. Zbog toga sam se odlučio za njih, a Slovenija je, barem s bivšim izbornikom, igrala agresivnu zonu i brz rukomet kao Island, a da će se izbornik njihov promijeniti to nisam mogao znati.

MAMIĆ NEVEROVATAN POTENCIJAL

Prokomentirao je Babić i igrače na levom beku…

-Povredama suigrača u Veszpremu Ivan Slišković je dobio veću minutažu i igra, ne toliko na svojoj poziciji, ali igra i to je pozitivno. Marko Mamić ima nevjerojatan potencijal i nije ga još ispunio. Kao takvog ga trebamo još čekati i biti strpljivi i vjerujem da mu moramo pristupiti individualno. On ne može ispuniti potencijal s 22, 23 godine. To je potentan momak, fizički odličan, ima odličan skok šut, a mi nismo u širini na poziciji lijevog vanjskog i važno je da igra u obra pravca. To je sigurno netko tko zaslužuje da mu se da prilika i da ga se čeka. Ne mogu definirati čekanje, ali je sigurno jedan od onih igrača koji će duže biti u hrvatskog reprezentaciji. Možda danas još nema kvalitetu da bude prvi lijevi vanjski, ali je pokazao vrlo dobru kvalitetu u posljednje vrijeme i igra bolje no u Kadetten Schaffhausenu – jasan je bivši trener Meškova iz Bresta.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball