Nije bilo dileme: Ribera i Viver selektori do Pariza 2024 - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Nije bilo dileme: Ribera i Viver selektori do Pariza 2024

Nije bilo dileme: Ribera i Viver selektori do Pariza 2024

Marko Marjanović
0 komentar

Čovek koji je sa klupe predvodio reprezentaciju Španije do dva uzastopna naslova prvaka Evrope, Đordi Ribera, produžio je ugovor sa tamošnjom Federacijom do kraja Olimpijskih Igara 2024. godine u Parizu.

Takođe, Rukometni Savez Španije je do istog datuma produžio ugovor i sa selektorom ženskog nacionalnog tima, Karlosom Viverom, koji je „Ratnice“ doveo do finala prethodnog Svetskog šampionata.

Ribera je postao selektor Španije u oktobru 2016, nakon OI u Riju na kojima je predvodio selekciju Brazila. Na Svetskim prvenstvima 2017. i 2019. Španci nisu ostvarili zapažen rezultat, ali su na kontinentalnim nadmetanjima bili najbolji 2018. i 2020. Uz to, u uspehe Riberinog selektorovanja ubraja se i plasman na Olimpijske Igre u Tokiju.

Viver je 2017. nasledio Duenjasa na klupi reprezentacije, i od tada kreće evidentan napredak Špankinja u igri i rezultatima na najvećoj sceni, zaključno sa plasmanom u završnu predstavu poslednjeg Mondijala, kada su na nesvakidašnji način ostale bez zlata u poslednjim trenucima.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball