RAT JE ZAUSTAVIO: Eduarda Amorim završava karijeru u Rostovu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet RAT JE ZAUSTAVIO: Eduarda Amorim završava karijeru u Rostovu!

RAT JE ZAUSTAVIO: Eduarda Amorim završava karijeru u Rostovu!

zika.bogdanovic
0 komentar

Htela je da osvoji još jednu titulu EHF Lige šampiona, ali je rat u tome zaustavio. Legendarna Brazilka, makedonska snajka, Eduarda Amorim  (35), ostaće u ruskom Rostovu do kraja sezone i neće biti u mogućnosti da još jednom podigne trofej namenjen najboljem evropskom timu, kako je godinama radila u dresu mađarskog Đera.

Sjajni levi bek i defanzivna igračica, koja je sa reprezentacijom Brazila osvojila svetsku titulu u Beogradu 2013. godine, prethodno je odlučila da joj sezona u Rusiji bude i poslednja u karijeri. Kada su ruski klubovi dospeli pod sankcije EHF i IHF, mnoge rukometašice CSKA i Rostova odlučile su da iskoriste opcije i potpišu za druge klubove.

Amorim je, kako prenose mediji, prvo sklopila dogovor sa norveškim Vajpersom koji je „oboren“ u tamošnjoj ligi zbog remećenja regularnosti, a zatim se zakasnilo sa potpisom za rumunski ĆSM Bukurešt.

Eduarda je tako primorana da ostane do kraja sezone na jugu Rusije, ali nemogućnost da se oprosti na Final4 EHF Lige šampiona, neće je pokolebati u odluci da narednog leta okači patike o klin i posveti se porodici.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball