Balkan-Handball.com

BESPLATNO ZA TALENTE: Kamp „Bogdan Rodić“ na Zlataru od 29. juna

Rukometni Kamp „Bogdan Rodić“ u organizaciji Fondacije Univerexport, jedinstven po tome u regionu što je potpuno besplatan za polaznike, održaće se od 29. juna do petog jula na srpskoj planinskoj lepotici – Zlataru. Tvorac projekta, jedan od najboljih srpskih trenera, Đorđe Ćirković, govori  o interesantnoj ideji koja je zaživela. 

Kamp je pozivan, samim tim i besplatan, koja je ideja bila za ovakav projekat?

– U našem okruženju ovo je jedini besplatan kamp za decu (izuzimajući one koje organizuju granski savezi za reprezentativne selekcije) i prilično sam siguran da i u Evropi ne postoji tako nešto. S obzirom da je kamp besplatan, učinili smo ga pozivnim za 70 talentovanih dečaka i devojčica iz preko 40 klubova. Iza cele ideje “krije se” sistemska inovacija koja kroz četiri generičke strategije treba da omogući što veći broj učesnika ovog kampa. Sa druge strane, pokušaćemo u programskom smislu da napravimo kamp sa evropskim standardima. Takođe, pokušaćemo da u tom periodu utvrdimo stvarni igrački kvalitet polaznika kampa. To podrazumeva utvrđivanje njihovog zdravstvenog statusa, testiranje motoričkih sposobnosti, izradu psihološkog profila ličnosti i ekspertsku procenu. Imajući u vidu da smo dobili podršku Ministarstva omladine i sporta i Zavoda za sport i medicinu sporta koji je omogućio prisustvo mobilne ekipe stručnjaka, tokom trajanja kampa će se obaviti testiranje polaznika. Ovaj projekat demaskira zabludu prisutnu u menadžmentu u sportu da neprofitnim projektima nije potrebno korporativno upravljanje. Fondacija Univerexport ne samo da finansira projekat, nego je potpuno korporativno razmišljanje implementirala u ovaj projekat. 

KAMP „BOGDAN RODIĆ“ NOSI IME NEKADAŠNJEG PREDSEDNIKA RK VOJVODINA

Šta sve lokacija na kojoj će biti održan kamp nudi?

 • Kamp se održava na Zlataru gde je poslednjih godina dosta uloženo u sportsku infrastrukturu. Relativno nova hala, nova balon sala i otvoren natkriven multifunkcionalni teren čine uslove idealnim za rad i boravak dece. Celokupan kompleks sa hotelom nalazi se na oko 1100 m nadmorske visine što održavanje kampa tokom leta čini mnogo prijatnijim.

Ko će raditi sa decom tokom kampa?

 • Organizacioni koordinator kampa biće Jelena Rakonjac, stručni rukovodilac Vladan Jordović, a treneri Žikica Milosavljavić, Vladimir Cvijan, Igor Nikolić i Vlada Šimičić. Ako pregledate njihove biografije videćete da smo pažljivo birali ljude koji će raditi na kampu.

Kamp organizuje Fondacija Univerexport, a podršku daju i institucije sporta.

 • Fondacija Univerexport organizuje i finansira ovaj projekat, a da su na pravom putu je i podrška ključnih sportskih institucija države. I Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta prepoznali su da se kroz ovaj projekat mogu artikulisati i važni nacionalni sportski interesi.

Razgovarao: Vladimir Maksa

4 Comments

 1. Banjica

  20/06/2017 at 23:16

  Kako to da nema trenera iz Vojvodine ?
  Ciji si ti bre bio igrac Univerimporta ili kluba ti ?

 2. Doktor drustvenuh nauka

  24/06/2017 at 17:22

  Korporativno razmisljanje u fondaciji ?!?
  Saberi se doktore rukometa.
  Saberi.
  Negacija negacije je to sto pricas. Ali za one koji ovo citaju deluje kao naucni rad.

  • Bez titule

   02/07/2017 at 19:19

   Postovani doktore drustvenih nauka,procitajte jos jednom clanak i shvatite smisao i o cemu se ovde radi.Ne moramo biti doktori nauka da bismo shvatili.Uhvatili ste se, ironicno, jedne recenice coveka koji Vam je ocigledno problem..kao i njegov doktorat.
   Svako dobro!

 3. Rukometašica

  03/07/2017 at 19:33

  Svaka čast na ideji i njenoj realizaciji.Prolazi vreme onima koji bi da radi licnog interesa „promovišu“ rukomet.Samo napred!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *