Balkan-Handball.com

KAKO SE POSTAJE ŠAMPION? Pitajte Riberu!

Kako se postaje šampion? Da ste ovih dana posetili neku od skopskih dvorana – nebitno koju, saznali biste vrlo lako. Među malobrojnom publikom, ima nešto i trenera. Uglavnom onih vrhunskih, najviše moguće klase. Tako smo na tribinama sretali olimpijskog i svetskog šampiona Linu Červara, nekadašnjeg selektora Slovenije, sada Saudijske Arabije, Borisa Denića, Nemca Martina Hojbergera, zvaničnog svetskog vicešampiona Norvežanina Kristijana Bergea, a najupečatljiviji utisak ostavio je selektor reprezentacije Španije, Žordi Ribera.

Evropski šampion sa svojom zemljom 2018. godine u Zagrebu, čovek koji je podigao rukomet u Brazilu, neumoran je kada je u pitanju rukomet. Ne samo da je gledao mečeve „Furije“, već i mečeve potencijalnih protivnika. Sa laptopom u „golubarniku“, na kome je tokom mečeva u hali „Jane Sandanski“ gledao duele iz „Borisa Trajkovskog“.

Žordi Ribera za Balkan-Handball.com: Ključno je biti pravi u odlučujućem trenutku

Kako se postaje šampion? Posvećenošću. Sećamo se jednog teksta sa početka rada Balkan-Handball.com 2007. godine, u kome smo kritikovali to što niko od trenera nije našao za shodno da u Ohridu odgleda Svetsko prvenstvo juniora čuvene generacije 1986.

Potpisali bismo ga i sada. S tim što smo se tokom ovih 12 godina uverili da nema efekta…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *