Balkan-Handball.com

Noka Serdarušić podneo ostavku na mesto selektora Slovenije!

 Nakon godinu i tri meseca na klupi Slovenije i proklamovanog cilja – plasmana na Olimpijske Igre u Londonu 2012. godine, Zvonimir Noka Serdarušić je podneo ostavku na mesto selektora reprezentacije! Posle solidnih igara na EURO 2010, kada je Slovenija zauzela 11. mesto, stigle su kvalifikacije za SP u Švedskoj, kada je Mađarska bila bolja. To je poljuljalo ugled i poverenje prema ovom uglednom stručnjaku, koji je prethodno skoro dve decenije nizao nisku uspeha na klupi nemačkog Kila. Kao nezvanični razlog za ovakav epilog, navodi se odliuka nekih starijih reprezentativaca da se ne odazovu reprezentativnom dresu, pred prvu utakmicu kvalifikacija za EURO 2012 u Srbiji, koja je na programu 27. oktobra.

Odlazak Serdarušića, naveo je i direktora reprezentacije, kao i Nokinog saradnika u Celju, Romana Pungartnika da podnese ostavku, a kako stvari stoje, za njima će i generalni sekretar RZS, Tomaž Jeršič.

Tako se, recimo, na izgled najčvršća i najozbiljnija organizacija oko neke nacionalne selekcije na prostoru bivše Jugoslavije, urušila preko noći…

Serdarušić ostaje trener Celja PL, sa kojim je prošle sezone došao do titule, a sada učestvuje u Ligi šampiona.

photo: sportal.siol.net

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *