Balkan-Handball.com

Remi Srbije i Crne Gore u Herningu!

Reprezentacije Srbije i Crne Gore remizirale su na otvaranju Svetskog prvenstva u Herningu – 28:28 (14:16). Srpski tim pružio je odličnu partiju i u većini segmenata igre iznenadio favorizovani sastav Dragana Adžića. Sa puno ideje u napadu i borbeno u odbrani, Srpkinje su podsetile na izdanja sa prošlog SP 2013 iz Beograda kada je osvojeno srebro. Crnogorke su u polsednjih osam minuta ušle sa tri gola prednosti, ali je na kraju Jovana Risović odbranom šuta Katarini Bulatović, donela bod Srbiji. Najefikasnije kod Srbije bile su Jelena Živković i Katarina Krpež Šlezak, dok je osam puta u dresu Crnogorki bila precizna Bulatović.

SRBIJA – CRNA GORA 28:28 (14:16)
Herning
SRBIJA: Risović dve odbrane, Kačarević jedna odbrana, Radosavljević 1, Krpež Šlezak 6, Trifunović, Števin, Živković 6, Prijović, Janjušević, Rajović, Georgijev 4, Radojević 2, Bandelier 2, Stoiljković 3, Liščević 2, Petrović 2
CRNA GORA: Rajčić sedam odbrana, Hasanić jedna odbrana, Barjaktarović bez odbrane, Pavićević, Radičević 7, Jovanović 6, Jauković, Pavićević, Klikovac, Lazović, Bulatović 8, Ramušović, Mehmedović 3, Despotović, Raičević 4, Grbić
KRETANjE REZULTATA: 3:0 (3.) 9:6 (13.) 11:11 (20.) 13:16 (29.) 16:16 (34.) 20:24 (44.) 23:24 (52.) 23:26 (54.) 28:28 (59.)

FURIOZAN START SRPKINJA

Odlično su Srpkinje započele nastup na SP 2015 u Herningu. Tečan napad sa puno rešenja i raspoloženim šuterima, Stoiljković i Živkovć, kao i veoma agresivna odbrana, bili su razlog za dominaciju Srbije u prvih 20 minuta duela u „JUSK Bank“ areni.

Izabranice crnogorskog selektora Dragana Adžića bile su zbunjene furioznim startom rivala. Srpkinje su povele 3:0, a nakon 13 minuta odstojanje je bilo isto – 9:6. Poslednji put na plus tri, odvela je Jovana Stoiljković minut kasnije na 10:7, što je bio i uvod u lošiju fazu, sa slabijom realizacijom i problemima u odbrani.

ŠPANCI UREDILI FINIŠ PRVOG DELA

Crnogorke su preko Milene Knežević došle do egala u 19. minutu (11:11), ali je pravi preokret donela odluka sudija da dodele crveni karton Jovani Stoiljković nakon jednog faula nad Knežević u 25. minutu pri rezultatu 12:12. Direktno isključenje za faul kakvih je bilo nekoliko tokom 60 minuta borbe u Herningu, dalo je krila Crnogorkama koje su serijom golova Katarine Bulatović došle do prednosti na poluvremenu – 14:16.

Bandelier i Krpež su dovele Srbiju na 16:16 u prva tri minuta nastavka, ali su Crnogorke, predvođene raspucanom Katarinom Bulatović, nastavile sa dominacijom, koja je svoj vrhunac imala u 45. minutu – 20:24.

BLOK ZAUSTAVIO KAĆU

To nije pokolebalo tim Saše Boškovića, koji je nastavio sa vihornim napadom i dobrom odbranom, u kojoj su Bandelier i Trifunović u jednom trenutku zaustavile prvog šutera Crnogorki – Bulatović. Posle jednog starta Krpež, srednji bek Crnogorki Marija Jovanović, morala je van igre gotovo do same završnice, što je poremetilo igru tima Dragana Adžića.

GEORGIJEV – ADUT ZA REMI

Crnogorke su ostale bez gola osam minuta, a Živković, uz pomoć debitanta na poziciji pivota Georgijev i levog krila Radojević, smanjila je na 23:24 u 52. minutu. Crnogorke su bile u vođstvu sve do kraja 59. minuta, kada je Krpež Šlezak iz sedmerca uspela da izjednači na 28:28.

Posle tajm-auta Dragana Adžića, Crnogorke su izradile akciju za Katarinu Bulatović, ali je Jovana Risović uspela da uhvati njenu loptu…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *