Jugović i Morava za važne bodove - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Jugović i Morava za važne bodove

Jugović i Morava za važne bodove

zika.bogdanovic
1 komentar

Jugović i Morava posle pet odigranih kola imaju po tri osvojena boda, što naglašava imperativ pobede u meču koji je na programu u subotu od 19 časova. Kaćani su u poslednjem kolu položili oružje u Požegi:

– Naš najbolji igrač Beloš je igrao pola utakmice, a protiv Morave će biti spreman za 60 minuta. Nisam nezadovoljan igrom u Požegi. Problem je bilo suđenje. Znate kako je kada nova ekipa uđe u ligu, puna hala i domaćinsko suđenje. Neki igrači od kojih sam više očekivao nisu dali svoj optimum. Malo je falilo da prelomimo u svoju korist, ali nismo uspeli. Pokazaćemo šta znamo protiv Morave – kaže trener Kaćana, Dragan Vrgović i komentariše narednog rivala:

– Morava je među slabijim ekipama lige, ali niko nije toliko slab da bi smeo da ga potceniš i igraš opušteno. Moramo uži punom snagom. Jako je bitna i gol razlika kojom se pobeđuje, pogotovu u donjem delu tabele. Svaki pogodak može biti važan. Pokušaćemo da trijumfujemo što većom razlikom. Gledali smo dosta mečeva Morave, dobro znamo šta nas očekuje i kako treba da igramo – optimističan je Vrgović.

Jugović je i dalje bez Ratkovića, dok su mnogo bitniji igrači poput Travara i Pavlovića roviti ali će sigurno igrati.

Ivan Milojević, trener Morave, ovako je video poraz u prošlom kolu od Metaloplastike u Šapcu (29:27):

– U Šapcu smo odigrali dobro do 40. minuta. Tada smo ušli u seriju grešaka. Mogu slobodno da kažem da smo se opustili. Rano smo videli i shvatili da mi bez problema možemo dobiti taj meč, a ispostavilo se da to nije dobro. Ako ponovimo igru protiv Metaloplastike, imamo dobre šanse za povoljan rezultat protiv Jugovića – kaže mladi trener i dodaje:

– Jugović je podmlađena ekipa, pretrpela je puno promena. Nije na nivou igara iz prošle sezone, najviše zbog odlazaka Crnoglavca i Šipke. Ipak, to je tim koji na svom terenu može dobiti svakoga u ligi. Mi imamo imperativ pobede, jer mislim da ćemo se sa Jugovćem boriti za opstanak. Trebalo bi da zajedno odemo u plej – aut, tako da je svaki bod iz međusobnih duela zlata vredan. Igrali smo prijateljski meč 10 dana pre početka prvenstva. Oni su pobedili tada ali to ništa ne znači – najavlje Milojević važan okršaj u borbi za opstanak.

Morava će ponovo biti oslabljena neigranjem Milana Potpare, kadetskog reprezentativca Srbije koji igra na dvojnu registraciju za Moravu i Crvenku. Nije izvestan ni nastup Zlatka Rakića, startnog srednjeg beka, koji dugo vuče povredu.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Stanoje Glavaš 27/10/2015 - 16:09

Sramotna izjava. Nevidjena sujeta trenera Vrgovića sprečava ga da objektivno oceni domete svog tima. Neutralni posmatrači mogu lako utvrditi da je sudijski par sve sporne situacije presudjivao u korist Kaćana. Očigledna, i nevešto realizovana, je bila intencija sudijskog para, koji je, i pored „navijanja“ ispraćen gromoglasnim pogrdama i zvižducima požeške publike, da „navlače“ na nerešeno. Moguće je da je pogažen dogovor razlog besa Vrgovića. Objektivnost i čast, nažalost, mu nikada nisu bili jača strana.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball