Sloga u Šapcu (18.30): Metaloplastika najbolji tim u ligi - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Sloga u Šapcu (18.30): Metaloplastika najbolji tim u ligi

Sloga u Šapcu (18.30): Metaloplastika najbolji tim u ligi

zika.bogdanovic
0 komentar

Duel koji zatvara deveto kolo Super lige igra se večeras u Šapcu od 18.30 gde se sastaju domaća Metaloplastika i najprijatnije iznenađenje šampionata, Sloga iz Požege. Iza Šapčana je remi u Beogradu 20:20, ali i poraz u prvom meču Čelendž Kupa u Belgiji. 

– Bila je to jako tvrda utakmica sa malo golova, odbrane su dominirale. Mi smo dugo igrali u grču. Gubili smo četiri razlike u finišu, ali smo iznudili dva isključenja i to materijalizovali na pravi način da dođemo do boda – komentariše levi bek Metaloplastike, Stefan Ilić, duel sa Banjice i najavljuje meč u kome moraju na pobedu:

– Oni su jako motivisani, između ostalog jer su ove sezone prvi put u Supper ligi. Nisu za potcenjivanje, ali ne treba sada ni da ih precenimo. Ja mislim da je Metaloplastika najbolja ekipa u ligi, tako da nemamo čega da se plašimo. Nisam imao priliku da gledam ni jednu njihovu utakmicu ove sezone, ali zato poznajem puno njihovih igrača, najbolje Krsmančića, sa kojim sam igrao pet godina zajedno. U pitanju je ozbiljan igrač, moramo obratiti pažnju na njega. Uopšte, stavićemo malo veći akcenat na njihovu bekovsku liniju. Spremni dočekujemo ovu važnu utakmicu – ističe najveće pojačanje Šapčana ove sezone.

Metaloplastika u derbi kola ulazi bez kadrovskih problema. Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu.

KRSMANČIĆ: METALOPLASTIKA NAJKOMPLETNIJA

„Motor“ debitanta u ligi koji je na najboljem putu da se nađe u plej-ofu, srednji bek Mladen Krsmančić ovako je video pobedu u poslednjem meču nad kragujevačkim Radničkim 22:20.

– Utakmica sa Radnickim iz Kragujevca je bila veoma neizvesna. Znali smo da nije realno to sto su u donjem delu tabele i da su sklop mladih i perspektivnih sa par iskusnih igraca koji igraju od prvog do poslednjeg minuta veoma borbeno. Ipak uspeli smo da dokazemo da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Imali smo i tu nesrecu da sam ja bio jos uvek rovit od utakmice sa Crvenom zvezdom pa nisam mogao da dam pun doprinos u igri, ali sam uspeo da odigram tih poslednjih 15 minuta.

Krsmamčić se slaže sa Ilićem da Šapčani imaju najbolji sastav u ligi…

– Metaloplastika je po meni mozda i najkompletnija ekipa trenutno u ligi. Dugo nisu izgubili na domacem terenu i sigurno je da su oni favoriti na ovoj utakmici. Medjutim dokazali smo da mozemo puno pa ko zna, sve je moguce uz malo srece. Najveci kvalitet ekipe iz Sapca je zasigurno pre svega cvrsta odbrana. Što se napada tice mislim da su puno dobili dolaskom levog beka Stefana Ilica, ali je njihov kolektiv tu presudan.

 

Slogi se pred meč sa Šapčanima vratio bek Nemanja Gojković iz četvrte Bundeslige, gde je nastupao par meseci.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball