Zvezda u Kragujevcu (19): Domaćin za utisak, lider za plej of - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zvezda u Kragujevcu (19): Domaćin za utisak, lider za plej of

Zvezda u Kragujevcu (19): Domaćin za utisak, lider za plej of

zika.bogdanovic
0 komentar

Duel pretposlednjeg i lidera na tabeli Super lige biće viđen danas u Kragujevcu gde gostuje Crvena zvezda od 19 časova.

– Nismo se potrošili protiv bugarskog tima, pogotovu u drugoj utakmici. Svi su dobili svoju šansu, i svi su je iskoristili. Oni su skromna ekipa, pa smo iskoristili priliku da se raspucamo pred važne mečeve u Super ligi – prokomentarisao je Ivan Šmigić, tim menadžer i pomoćni trener Radničkog, mečeve sa Dobrudžom u Čelendž Kupu, koje su Kragujevčani ubedljivo dobili. 

U prošlom kolu Kragujevčani su remizirali sa Požarevcom 29:29.

– Platili smo danak neiskustvu po ko zna koji put ove sezone. Vodili smo sa 18:10, do tog trenutka igrali vrhunski. Usledio je veliki pad uslovljen činjenicom da nam je ekipa mlada i neiskusna. Ipak, veliki podstrek daju igra u tom meču. Daje nam za pravo da verujemo da smo na pravom putu. Znali smo da nam treba vremena da krenemo sa boljim igrama. Nismo se nadali da će nam trebati baš toliko, ali smo definitivno na pravom putu.

O predstojećem duelu protiv Crvene Zvezde…
– Crvena Zvezda je s pravom prva na tabeli. Imaju na golu najboljeg igrača Super lige prošle sezone, a verujem i ove, Dejana Zlatanovića. Svi ga dobro poznajemo, pošto je jedno vreme branio i za Radnički. Kapa dole njemu, Nenadu Peruničiću i čitavoj ekipi, koja je ove godine, po mom mišljenju, prijatno iznenadila. Nema tu bog zna kakvih zvučnih imena, sem Zlatanovića. Sklopili su pravu ekipu i sa pravom su na čelu tabele. Prepuštamo im ulogu favorita. Više nego zbog bodova, nama će ta utakmica značiti da ostavimo što bolji utisak na terenu pred duel sa Jugovićem, koji će biti naša borba za goli život. Apsolutno sve karte stavićemo na tu utakmicu, treću za redom na domaćem terenu. Naravno, to ne znači da ćemo protiv Zvezde izaži sa belom zastavom. Sportski motiv nam ne nedostaje, i to nikada neće biti drugačije, ali apsolutni akcenat stavljamo na Jugović. Eventualni bodovi protiv Crvene zvezde bili bi nam veliki doping, podstrek za bolja ostvarenja u nastavku borbe za opstanak – zaključio je Ivan Šmigić.
Radnički će protiv Beograđana biti kompletan. Male probleme sa povredama imali su Mošić i Rajičević, ali su spremni da nastupe protiv lidera.
U sastav Crvene zvezde se posle povrede (rasekotina šake) vraća sada već bivši juniorski reprezentativac Mladen Šotić. Jedan od najiskusnijih u timu crveno-belih kada su u pitanju borbe u domaćem prvenstvu, ovako je video pobedu nad Jugovićem 32:30 u prethodnom kolu.
-Jugović je pokazao da je dobra ekipa sličnog kvaliteta našem. Nije nas zavarala njihova pozicija na tabeli, jer smo očekivali težak meč. Tako je i bilo, a mi smo posle velike borbe došli do novih bodova.
Meč sa Kragujevčanima će biti isti takav…
– Odigrali smo zanimljiv meč na startu šampionata. Bili smo opterećeni da se pokažemo u što boljem svetlu pred našim navijačima. S druge strane, ni to nije više taj Radnički,izmenili su sastav. Igraju brzo, puno trče, kao i mi, imamo slične stilove. Bez obzira što su izgubili šanse za plej-of, nama će pobeda biti preko potrebna da ostanemo na prvom mestu. Njima bi svakako značila, da naprave prekretnicu i uđu u seriju pobeda – rekao je Šotić.

TABELA:

1.Crvena Zvezda15
2.Sloga15
3.Metaloplastika14
4.Partizan11
5.Morava9
6.Jugović9
7.Požarevac8
8.Rudar8
9.Radnički4
10.Železničar1

FOTO: SRLS.RS

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball