Balkan-Handball.com

Sedmi turnir „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu od 18. do 21. aprila

Sedmi po redu međunarodni omladinski turnir „Rukomet je moja budućnost“ biće održan u Bugojnu od 18. do 21. aprila. U četiri takmičarska dana, osam nacionalnih selekcija, boriće se za titulu najboljeg u kategoriji 2000. godišta i mlađih.

Pod svodove dvorane koja je prethodnih šest godina gostila mnoge današnje zvezde evropskog i svetskog rukometa, vraćaju se prošlogodišnji pobednici Nemci. Ambiciozno rukovodstvo turnira na čelu sa Asimom Šahmanom, i ove godine se potrudilo da konkurencija bude jaka, pa će tako Nemačkoj glavni konkurent za titulu biti selekcija Slovenija predvođena jednim od najtalentovanijih klinaca današnjice Domenom Makucom, a tu su i Švajcarska, Katar, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Poljska, dok će uskoro biti poznato i ime osme reprezentacije na turniru.

Turnir koji se održava od 2013. godine, pozicionirao je grad Bugojno na rukometnoj mapi Evrope, a još jedna prilika za to mogla bi biti domaćinstvo Evropskog prvenstva kadeta B divizije 2020. godine. Inspekcija Evropske rukometne Federacije boraviće u sredu u Bugojnu kako bi se uverila u kapacitete za održavanje jednog ovakvog takmičenja.

BUGOJNO: Nemci do zlata – Knor i Glavan najbolji pojedinci

Balkan-Handball.com, kao jedan od medijskih partnera turnira „Rukomet je moja budućnost“, i ove godine će izveštavati sa lica mesta kada je u pitanju turnir.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *