Balkan-Handball.com

HRVATSKA ČEKA JUNIORSKU MEDALJU – Generacija 1998 na putu da postane najbolja svih vremena!

Juniorska reprezentacija Hrvatske jedini je preostali predstavnik YU prostora na Svetskom prvenstvu u Španiji. Još dve utakmice ostale su do kraja omladinskog života generacije 1998, a tim koji predvodi Davor Dominiković pokušaće da ostane upamćen kao najbolji ikada kada je u pitanju hrvatski rukomet.

Naime, generacija Šarca, Jaganjca i Martinovića, tek je treća hrvatska generacija od generacije 1986 (od tada se igraju kadetska Svetska prvenstva) koja je izborila treće polufinale u ciklusu od četiri takmičenja koja obuhvataju Evropsko i Svetsko kadetsko, odnosno, EP i SP u konkurenciji juniora.

To je ranije pošlo za rukom generacijama 1986 i 1992. Generacija 1992 ima kadetsko zlato osvojeno u Crnoj Gori na početku omladinskog staža, dok je Čupićeva 1986 bez zlatnog odličja. Još jedna generacija je bila zlatna, 1990, ali u kadetskoj konkurenciji (SP).

Ono što zvuči neverovatno kada je u pitanju hrvatski rukomet, to je da na Svetskim prvenstvima juniora nikada nije osvojena medalja! Bila su tu dva četiri mesta, ali je gotovo pa tradicija da su Hrvati mnogo bolji kadeti nego što su to juniori.

Ova generacija ima priliku da sruši tradiciju i postane najtrofejnija ikada, s obzirom da već ima evropsko kadetsko srebro. Sa osvajanjem bilo koje medalje na SP juniora, to bi još pošlo za rukom.

Prva prepreka, selekcija Portugala, subota, 20.30 časova.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *