Balkan-Handball.com

Jagodinke započele pripreme za novu sezonu

Rukometašice Jagodine u predstojećoj sezoni imaju dva cilja osvajanje šampionskih pehara u prvenstvu i kupu, te je tome sve podređeno, čak je doneta odluka o istupanju iz regionalne lige kako bi se ekipa što bolje fokusirala na obaveze. Novi šef struke Dragan Markov već desetak dana vredno radi sa dvadesetak igračica, koje će činiti okosnicu ekipe.

– Jagodina je sportski grad. Ambicije kluba su vrh u svim predstojećim takmičenjima i to se poklopilo sa mojim viđenjem rukometa. Vredno radimo i učinićemo sve da napravimo bolje rezultate nego u predhodnih godina, kaže Markov.

Nove igračice u redovima Jagodinki su golmanke Kristina Georgijev i Ana Kačarević, srednji bek Danijela Matić i levo krilo Jelena Nišević, uglas ističu da je atmosfera na priprema dobra i obećavaju osvajanje rukometnog vrha. Još dve internacionalke iz Ukrajine i Makedonije na bekovskim pozicijama su se priključile pripremama Jagodinki i posle testiranja biće odlučeno da li će sa njima biti potpisana saradnja. Da su svi u Jagodini posvećeni cilju govori činjenica da prelazni rok nije zarvšen i da se narednih dana očekuju nova iznenađenja.

– Dobili smo nekoliko odličnih iskusnih igračica za sledeću godinu, imamo zajednički cilj i mislim da ćemo ostvariti planove kluba.  Početak priprema je težak i to je normalno za ovu fazu. Najbitnije je da se sačuvamo od povreda, jer će kasnije biti mnogo lakše, ističe kapitenka Ivana Jevtić.

Pored domaćeg takmičenja, Jagodinke u 3 kolu Kupa pobednika kupova očekuje ekipa Union Korneuburg iz Austrije.  Utakmioce se igraju 5 i 12 oktobra.

G.J.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *