Balkan-Handball.com

LNH: Lazarov sa devet metara za pobedu Nanta!

Forma jeste prolazna, ali klasa je večna! To je još jednom pokazao Kiril Lazarov, 39-godišnji desni bek Nanta, koji je pogotkom po isteku vremena, iz deveterca, doneo pobedu svom timu protiv Šamberija – bilo je 29:28 (10:14). 

Nant je loše otvorio utakmicu, ništa finalisti Lige šampiona iz 2018. godine u prvih 30 minuta nije polazilo za rukom, pa su na obaveznu pauzu otišli uz deficit od četiri gola. Drugi deo doneo je drugačiju sliku na terenu u Savoji. Značajnu ulogu u tim trenucima igrao je Siril Dimulan, koji je meč završio sa osam odbrana. Iako ta brojka nije impozantna, intervencije su bile pravovremene.

Detalj koji je odlučio meč desio se po isteku 60. minuta. Na semaforu je stajalo 28:28, a sudije su pokazale da je ostalo još samo da se izvede deveterac za Nanat. Šest igrača Šamberija stajalo je u bloku, golman je, čini se bio dobro postavljen, ali ništa od toga nije pomoglo da se spreči „bomba“ Lazarova da uđe u gornji levi ugao!

Kada je reč o strelcima, heroj meča je precizan bio četiri puta, što ga stavlja u red najefikasnijeg uz Riveru i Turnu (po četiri). Sa druge strane, Mareso i Traore su postigli po pet golova.

FOTO: HBC Nantes

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *