Balkan-Handball.com

Momci sa Voždovca predvode Srbiju, Vanja Ilić: Nikome se nećemo sklanjati sa puta

Debitovao je na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj na velikim takmičenjima, a sada bi trebalo zajedno sa bratom Nemanjom u potpunosti preuzeti odgovornost na poziciji levog krila. Član španskog Logronja, nekadašnji igrač Partizana, Rabotničkog i Metalurga, Vanja Ilić (25) za Balkan-Handball.com govori o iskustvu igranja u ASOBAL-u i očekivanjima od prestojećeg SP 2019.

  • Zadovoljan sam i iznenađen kakoi se sve to brzo sklopilo. Imamo mladu ekipu željnu dokazivanja, tako da mi je to pomoglo da se brzo uklopim u sve. Trenutno smo peti, ali na samo bod od drugoplasirane Bidasoe, tako da ćemo se do kraja boriti za to mesto odmah iza Barselone.

Da li je ASOBAL bio dobar potez posle igranja u Metalurgu?

  • Jeste, sigurno. Na početku sam se dvoumio, ali ne kajem se što sam odlučio da sezonu provedem ovde. Taktički su najbolji na svetu, dosta rukometa može da se nauči. Prija mi liga i sistem. Liga je jaka, svako gostovanje je nezgodno. Ko se bolje snađe na gostovanjima, taj ima najviše šanse da postane vicešampion.

Posle dugo vremena, popriličan broj srpskih reprezentativaca dolazi iz španske lige…

  • Pomažemo se, družimo se, momci su zadovoljni, liga je razvojna, puno ima taktike, dosta se obraća pažnja na to. Lepo je igrati u ASOBAL-u, lep rukomet se igra.

„NOVAC REDOVAN, NE IZBACUJU IZ STANA KAO U SKOPLJU“

Sa setom se priča o zlatnom dobu ASOBAL-a. Danas su cifre daleko manje, a da li su plate redovne?

  • To je sve u najboljem redu. Cifre su dosta manje, ali šta je dogovoreno, to je redovno, što je najbitnije. Nema više cimanja oko toga da li će i kada biti plata, da li će te stanodavci izbaciti iz stana ako se ne plaća, što je bio slučaj u Skoplju. Sve je na nivou, uslovi su adekvatni, hale su dobre. Naše je da dođemo u halu i treniramo. Ne brinem se za opremu, sve čeka u svlačionici. Tu je i žena zadužena za pranje. Naše je da se pojavimo i odradimo trening.

Posle Partizana, sa Lazarom Kukićem igraš i u Logronju.

  • Ne samo da igramo, već i živimo zajedno. Napredovao je dosta, tu je dve i po sezone. Dobro se snašao, vole ga, vidi se to, prošle sezone je proglašen za najboljeg igrača od strane publike. Generalno, ljudi vole rukomet i sport, uživanje je igrati. Kukić je napredovao fizički, mentalno i rukometno.

Došlo je vreme da generacije 1990 i 1992 ponesu teret kada je u pitanju reprezentacija…

  • Tako je, tu su te dve reprezentacije u prvom planu. Odrasli smo zajedno u istom kraju, Voždovcu, dugo igramo zajedno, poznajemo se, ima dobre hemije u ekipi, izginućemo jedni za druge.

Grupa teška, Nemci, Francuzi, Rusi, Brazilci i Korejci. Šta je cilj?

  • Grupa nije mogla teža da bude. U najjačoj smo grupi, ciljamo što dalje, za početak da se prođe ta grupna faza. Idemo svaku utakmicu na pobedu, nikome se ne sklanjamo sa puta. Cij je da prođemo dalje, a šansu vidimo protiv Rusije, Brazila i Koreje. Kada se pogleda sastav i ko gde igra, to su jake reprezentacije. Rusija ima postavu u Vardaru, svi igraju zajedno. BIće nezgodno, ali na nama je da se borimo i prođemo u drugi krug – jasan je Vanja Ilić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *