Balkan-Handball.com

Najstandardniji kod „Orlića“, Bojan Rađenović: „Dižemo se iz utakmice u utakmicu“

Levo krilo mađarskog Čurga, Bojan Rađenović, jedna je od najvažnih karika Aleksandra Brkovića na SP-u kadeta. Jedan od pouzdanijih igrača, na koga se može osloniti. Protiv Egipćana svakako među najboljima. Koliko im je bilo teško da odigraju protiv duboke odbrane Afrikanaca, Rađenović govori za Balkan-Handball.com:

– Nismo iskreno navikli na takve odbrane, snalazimo se na neki individualni kvalitet, pa onda i na kolektiv. Igralo se veoma brzo, za mene možda i najteža utakmica do sada.  Igrali smo tri pre toga, možda i zato, ali izdržali smo, na kraju je bilo dovoljno za pobedu.

Nakon slavlja protiv Japanaca, i ovaj put ste imali vodstvo od početka do kraja, ali ipak puno vrednija pobeda jer je Egipat jači.

– Sigurno da nam je ta pobeda puno značila, dodatno nas motivisala, videlo se to na celoj utakmici. Igrali smo staloženo, od igrača do igrača, nismo se nešto samoisticali, igrali kolektivno i zasluženo pobedili.

U prvih 5 minuta ostavili ste ih na gol-dva, stvorili prednosti. Nije se lovio minus, nakon toga se igralo više-manje gol za gol, ali s konstantnom prednošću Srbije.

– Otvorili smo na pravi način, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Dva gola primljena za 10 minuta govore kolika je bila čvrstoća odbrane. Stvorili smo prednost, igrali smo mnogo, mnogo bolje nego prve dve. Dižemo se iz utakmice u utakmice, nadamo se da ćemo tako i protiv Čilea, a onda i u osmini.

Vrlo važan trenutak u drugom delu, penal za Egipat, Milosavljev brani, ti zabijaš penal na drugoj strani.

– Može se reći da je to dosta prelomilo utakmicu. Pali smo u tim trenucima i te dve odbrane su nam donele dodatno samopouzdanje i bitno nas podigle. To smo iskoristili i priveli utakmicu kraju.

Čile bi po svim zakonima sporta trebala biti najlakša utakmica, ali se videlo i protiv Belorusije, koja se s njima mučila, da može biti problema ako nisi pravi.

– Svakako da ne treba ući opušteno, Čile je novi protivnik, idemo na novu pobedu i to je to – zaključio je Rađenović.

IZ BUDAORŠA
MILAN KRASIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *