Balkan-Handball.com

NOVI UGOVOR: Bilal Šuman ostaje selektor BiH!

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman, obavljaće tu funkciju i nadalje – po novom ugovoru koji je potpisao sa Federacijom do oktobra 2024. godine. 

Pretposlednjeg dana decembra, ugovor je potpisan u hotelu „Hills“ na Ilidži. Šuman je selektorsku ulogu preuzeo 2016. godine od Dragana Markovića, a za njegov najveći uspeh slovi plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

  • Iskoristili smo okupljanje reprezentativaca za januarske utakmice kvalifikacija protiv selekcije Estonije da potpišem ugovor sa Federacijom BiH koji će trajati do oktobra 2024. godine. Imamo planova, a naši ciljevi su sasvim jasni. Želimo biti učesnici Evropskih i Svetskih prvenstava, te da što više aktiviramo omladinske selekcije kako bi dobili i te nove potencijalne reprezentativce, jer dugo godina kostur reprezentacije je isti, da ne kažem poslednjih sedam-osam godina. Moramo težiti ka novim igračima u svim tim omladinskim selekcijama – rekao je Šuman.

  • Ovo je veliki dan za naš rukomet, drago mi je da je Upravni odbor prepoznao selektorovo zalaganje i dosadašnje rezultate koje je ostvario. Sigurno je da se u sledećem periodu očekuje više od njega. Na meni je da mu pružim tehničku podršku i sve što mogu napraviti da ekipa i stručni štab imaju dobre uslove. Očekujemo dobar period dobar period za BiH rukomet – dodao je direktor reprezentacije, Muhamed Toromanović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *