Balkan-Handball.com

SAD dobijaju profesionalnu ligu 2023. godine?

Sjedinjene Američke države, mogle bi da od 2023. godine dobiju prvu porfesionalnu rukometnu ligu na prostoru cele federacije. razlog za to jeste dogovor između američkog rukometnog saveza (USA Team Handball) i jednog od najmoćnijih marketinških brendova na tržištu – Verizon.

Novi oficijalni partner rukometne reprezentacije Sjedinjenih država i lige, na čelu sa Hansom Vestbergom (bivši predsednik švedskog olimpijskog komiteta) istakao je da se nada da će ova saranja unaprediti rukomet na prostoru Amerike, kao i da će ga podići na visok stepen.

  • „Verizon je legitimozator sporta, a sada ima cilj da proširi rukmetno tržište u SAD-u. Jedan od naših ciljeva je da izgradimo OTT i da proširimo spektar društvenih mreža kako bi Amerikanci mogli da primete naš sport“, istakao je Bari Sif, koji je prošlog leta preuzeo mesto izvršnog direktora Američkog saveza.

Direktor američke marketinške agencije, sa sedištem u LA-u, koja je u saradnji sa američkim rukometnim savezom, istakao je da je ovo poslednji trzaj, i voz da se nešto uradi u zemlji povodom stanja u tom sportu koji nije razvijen.

Projekat je sačinjen tako da je planirano pokretanje profesionalne lige, sa 10 klubova, čiji bi godišnji budžeti bili između tri i pet miliona američkih dolara. Da li će projekat ugledati svetlost dana, ostaje da vidimo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *