Balkan-Handball.com

Đorđe Teodorović novi trener Železničara

Novi trener Železničara je Đorđe Teodorović saopšteno je iz niškog kluba. Kako je istakao prvi čovek Želje Ljubomir Pavlović ugovor je postignut na godinu dana.

Teodorović je kao trener vodio klubove iz Norveške, Španije i Nemačke. Najveći trag ostavio je u Norveškoj, gde je radio kao trener, ali i kao direktor. Vodio je muške i ženske ekipe. Pre godinu dana vratio se u srpski rukomet i seo na klupu Metaloplastike. Sa Šapčanima je ostvario veliki uspeh, osvoji je drugo mesto i izborio plasman u SEHA ligu.

Ovo je za mene ogroman izazov, kome se neizmerno radujem. Nepotrebno je trošiti reči o tome kolika je tradicija kluba u koji dolazim, sa nadom da ćemo stvoriti jedan pravi rukometni centar u Srbiji. Ne mogu da dočekam da počnem da radim sa momcima i da im prenesem koliko je važno da svi uložimo napor da bismo došli do cilja kome stremimo. Moramo da zasučemo rukave, a plodovi tog rada će doći. Za ovih godinu dana dobro sam upoznao prilike u domaćem rukometu. I prošle sezone sam smatrao da je Železničar imao jednu od najboljih ekipa. Jesu otišli Vejin i Sretenović, ali svi ostali nosioci igre su ostali i biće to odlična ekipa sa kojom je pravo zadovoljstvo raditi, rekao je Teodorović.

Železničar je u prethodnom periodu ostao bez Stevana Sretenovića (Vojvodina), Predraga Vejina (Ramat Hašaron), Alekse Kljaljića (Metaloplastika), Andrije Mađara (Dubočica). Dres Želje će i naredne sezone nositi Miroslav Kocić i Đorđe Spasić, dok su pod ugovorima Vladimir Jevtić, Marko Milosavljević, Nemanja Milovanović, Aleksandar Pavlović, Darko Stošić, Veljko Stanojević.

Ekipa već odradila prvi trening pod nadzorom trenera Nebojše Bokića. Zvanične pripreme počinju u ponedeljak kada će prozivku izvršiti novi trener.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *