Balkan-Handball.com

Nenad Peruničić pred Švajcarce: Surovo se držati naše igre

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, poveo je 17 igrača put Švajcarske na duel u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 (Cug, nedelja, 13.15).

U sastavu u odnosu na meč sa Belgijom 27:27 neće biti Filipa Marjanovića, a među putnicima su desni bek, juniorski reprezentativac Milan Milić i desno krilo Vukašin Vorkapić.

 – Ne bih ništa promenio u pripremi meča sa Belgijancima. Utakmica je pripremljena kako treba i o svakom detalju se vodilo računa. Video se motiv i želja momaka. Sam podatak da smo napravili duplo više faulova od Belgijanaca o tome najbolje govori. U toj želji pravili smo greške. Svestan sam da u koatkom roku ne možemo promeniti puno stvari, ali sastav igrača, energija i njihovo davanje je bilo ispravno. Hteli smo prebrzo da završimo utskmicu. Možda je prelomni trenutak bio zicer za +4, možda nepostojeći koraci Kukića. To su sitni detalji, koji mogu da poremete mladu ekipu. Problem je bio u nekim situacijama da nismo mogli da menjamo dva igrača, jer je nezgodno kada dva beka ne igraju odbranu. Momci su pokazali karakter i kod -2 vratili utakmicu u egal, a znate da mlade ekipe to može da odvede na -5.

Švajcarska je ozbiljan rival…

  • Kompletna ekipa raznovrsnih bekova, krila, golmana. Srednji bek Andi Šmid jeste dominantna figura, ali su opasni na svakoj poziciji. Imaju dva sjajna pivotmena, pogotovo Alen Milošević koji igra za Lajpcig. Jako dobro se poznaju u tom pasu, forsiraju igru sa sedam igrača. Tih sedam igrača je još više ubilo lepotu rukometa, sve je nekako zgusnuto. Verovatno bi to i mi radili da imamo Vejina i Vujića u ekipi, jer je to jako opasno sa tri visoka beka u ekipi.

Švajcarci su pružili dostojan optor Hrvatskoj u Osijeku 28:31…

  • I Hrvati su skoro pravili smenu generacija, tu je Duvnjak koji ih drži, jer je i dalje veliki igrač. Videli ste kako su Farska ostrva uzela bod u Crnoj Gori koja ima talentovanu generaciju. Bosanci su pobedili Beloruse u Minsku, ne znam šta da kažem, a da se to ne protumači drugačije. Danas svi igraju rukomet, svi su dobri. Znamo s kim igramo, gledamo nas. To mi je najbitnije, da se surovo držim stvari koje radimo kroz treninge. 

O problemima Peruničić ne želi previše…

Da nam od tri srednja beka ostane jedan, da od pet desnih bekova završimo sa jednim, to niko nije očekivao. Sa nama neće biti ni iskusnog golmana kakav je Svetislav Verkić, zbog problema sa glavom, iako je bio planiran. Momci nemaju šta da izgube, ni u ovoj, ni u narednoj utakmici. Odgovornost je moja. Svestan sam svega i ne kajem se ni jednog trenutka. 

One Comment

  1. Mitar

    27/10/2018 at 12:17

    Kakve probleme sa glavom ima rojevicev junior verkic?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *