Balkan-Handball.com

Toni Đerona: Jedva čekam da vidim igrače na treningu

Selektor muške reprezentacije Srbije, Toni Đerona, objavio je spisak igrača na koje računa u duelima sa Francuskom (5.1 Zrenjanin – 9.1 Kretej) i Grčkom (13.1 Zrenjanin) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Prethodno planirana akcija reprezentacije u oktobru u okviru EHF nedelje odložena je zbog loše epidemiološke situacije u redovima protivnika, selekcija Grčke i Belgija, pa su očekivanja šefa stručnog štaba „Orlova“ prevashodno usmerena ka okupljanju 27. decembra u centru FSS u Staroj Pazovi i dobrom zdravstvenom biltenu. Bez poteškoća, međutim, nije moglo ni ovog puta.

  • Čitav ovaj period redovno držimo sastanke stručnog štaba na kojima pratimo formu igrača i diskutujemo o njihovim kvalitetima. Situacija u kojoj živimo donela nam je ponovo izazove sa kojima moramo da se nosimo. Iz porodičnih razloga na ovom okupljanju bićemo bez Nemanje Zelenovića, braće Ilić i Marka Vujina. Imamo razumevanja za to. Iz tog razloga napravićemo širu grupu igrača, da imamo razne opcije, a i vidimo neke mlade igrače poput Dodića, Petrića, Popovića koji igra dobro u Čurgu. Ideja je da se kompletiramo posle Nove godine dolaskom igrača iz Vesprema (Cupara i Nenadić) koji će učestvovati na F4 Lige šampiona i izaberemo 18 igrača za utakmice sa Francuskom i Grčkom – kaže Đerona i dodaje:

    – U dogovoru sa doktorom još uvek razmišljamo kako omogućiti igračima da vide svoje familije tokom praznika. Videćemo da li je to izvodljivo. Bitno je da budemo zajedno, ovo će biti naša prva akcija i verujte, jedva čekam da radim sa igračima na treningu. Duži vremenski period razgovaramo, gledamo video materijale, ali teren je nešto drugo. Nadam se da ćemo prvi trening imati 28. decembra.

    FRANCUSKA I GRČKA

  • Francuska ima sličnih problema. Iz tih razloga oformili su širu grupu igrača, ubacili neke mlađe, biće ih 23-24. Imaju dosta igrača na F4 Lige šampiona tako da će se i oni kasnije kompletirati. Kada igraš protiv Francuske nebitno je ko je na terenu nasuprot tebe, jer znaš da je to ozbiljna, super kvalitetna ekipa. I tamo će ova akcija biti prvi posao za novog selektora Žila. Gledali smo njihove mečeve sa prošlog Evropskog prvenstva, a i poznajemo igrače koji igraju u tamošnjoj ligi. Igraju jako u odbrani i trče puno. Stalnoj su u najvećoj brzini. Grci su već dve nedelje u Kampu, gde im samo fale igrači koji igraju u inostranstvu. Očekuje nas teška utakmica. Oni uvek igraju na 100%. Nadam se da ćemo januarsku akciju zaključiti sa nekim bodovima koji će nam trasirati put ka EHF EURO 2022 – jasan je Toni Đerona.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *