Balkan-Handball.com

VARDAR UPALIO MOTORE, ALUŠOVSKI: Vardar je evropski šampion, ne bi trebalo da nas potcenjuju

Motore je upalio i aktuelni osvajač EHF Lige šampiona skopski Vardar. Proleće neizvesnosti, prekid sezone i kraj ere Sergeja Samsonenka, na sreću, doneli su konsolidaciju pod palicom nekadašnjeg predsednika kluba Mihajla Mihajlovskog. Iskusni biznismen ponovo je podmetnuo leđa kada je klubu bilo najteže, zaustavio osipanje igračkog kadra i popunio rupe dovođenjem određenih igrača sa manjim ili većim međunarodnim rejtingom, kako bi Vardar i u novoformiranoj EHF Ligi šampiona sa 16 klubova, imao šta da pokaže:

  • Očekuju nas ogromni izazovi posle četiri meseca pauze. Tokom leta smo napravili konkurentu ekipu kojoj je cilj četvrtfinale EHF Lige šampiona, F4 SEHA lige i titula u domaćem prvenstvu. Plan priprema je napravljen, ali biće ovo specifična situacija, radićemo u hali „Jane Sandanski“ i pridruženim objektima. Vardar je i dalje evropski šampion, nema sastav kakav je imao, ali nije ekipa koju bi trebalo potceniti – rekao je trener Stevče Alušovski i dodao:
  • Igraćemo u Strugi i na turniru u Kanjiži od 21. do 23. avgusta, gde su trebalo da igraju Nexe i Pik Seged. Našičani imaju zaraženog igrača, a Pik Seged zabranu izlaska iz države i  utakmice sa inostranim timovima.

ZDRAVA KONKURENCIJA

  • Predsednik i rukovodstvo zajedno sa mnom potrudili su se da imamo konkurentan tim, zdravu konkurenciju na svakoj poziciji. Doveli smo neka zvučna imena poput Marka Vujina, koji se vraća posle teške zdravstvene situacije. Svi igrači će imati moju podršku. Jotić i Gadža treba da se adaptiraju na igru u napadu Vardara i biće teško ukomponovati sve u ova dva uvodna meseca. Sve to je, međutim, slatka muka da se dođe na potreban nivo za igranje u EHF Ligi šampiona. Možemo da planiramo nedeljno, a Gospod da nas čuva od virusa – rekao je Alušovski na startu priprema, a prenosi klupski sajt. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *