VUJOVIĆ U BORCU: I u Vardar sam došao na 15 dana… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

VUJOVIĆ U BORCU: I u Vardar sam došao na 15 dana…

Nova stranica u trenerskoj karijeri Veselina Vujovića je Banjaluka. Na opšte iznenađenje, iskusni stručnjak se dogovorio sa rukovodstvom Borca da preuzme ekipu do kraja sezone. Ipak, kako je istakao u razgovoru za Balkan-Handball.com, popularni „Vuja“ ne odbacuje mogućnost da ta saradnja potraje duže.

-Verujem da je malo iznenađenje za sve što sam se odlučio za Borac. Bilo je pregovora sa drugim klubovima ali su mahom bili neodlučni. Doba je korone, puno je problema sa budžetima, previše je bilo čekanja. Borac se pojavio sa ozbiljnim projektom i ambicijama, kako u domaćem prvenstvu tako i u EHF Kupu. U pitanju je istorijski klub sa sjajnim rejtingom, pokušavaju da povrate autoritet koji su godinama imali. I meni će prijati Banjaluka, volim taj grad, u njemu imam puno prijatelja. Gajim ogroman respekt prema uspesima Borca i legendama koje su nosile njegov dres.

-Dogovorili smo saradnju na pet meseci, da vidimo kako će to funkcionisati, da li je Borac za Vuju i da li je Vuja za Borac, pa ćemo dalje razgovarati. Ja sam i u Vardar došao na 15 dana, ostao sam šest godina. Nikada čovek ne može znati kakav je put pred njim. Ovoga puta je dolazak u Borac neplaniran, ali se nadam da će ta saradnja biti uspešna.

Obrnuli ste ceo krug oko regiona ovim angažmanom, možete se pohvaliti činjenicom da ste radili u svim ex-yu zemljama…

-To je nešto što me ispunjava i čini ponosnim. Neko će reći da to i nije neki uspeh i podatak za hvalu, ali za mene jeste. U svim „našim“ zemljama se osećam dobro, kad god me pitaju odgovorim im da sam Jugosloven, jer se tako osećam.

Koliko ste upoznati sa timom Borca?

-Deli prvo mesto sa Slogom, ima dobar sastav, ali mislim da bi trebalo da dovedu nekoliko pojačanja kako bi mogli da naprave ozbiljan rezultat u EHF Kupu, a i da budu još veći favoriti kada su domaća takmičenja u pitanju. Daj bože da se ovo sa koronavirusom smiri pa da Borac igra pred svojim navijačima, publikom poznatom po tome da poznaje i poštuje rukomet. Tim bi imao ozbiljnu podršku sa tribina. Sve je drugačije u ovo vreme, nema te emocije, žara, svega onoga zbog čega se svi mi bavimo sportom – zaključio je Vujović na kraju razgovora.

One Comment

  1. Zlaki

    06/01/2021 at 20:48

    Samo da nebude kao u Nisu,
    Na kraju klub bankrotirao?!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *