Balkan-Handball.com

Otvoren 18. Eurofest u Izoli!

 Slovenačko primorje će narednih pet dana biti u znaku rukometa. To je potvrdilo otvaranje najvećeg rukometnog turnira za mlađe kategorije u regionu "Eurofesta", budući da su mladi rukometaši iz 18 zemalja (ukupno 174 ekipe u svim kategorijama – pored Evropljana, tu su klinci iz Kanade, Tajvana, pa sudije iz Irana, itd ), bukvalno preplavili primorska mesta (Izolu, Portorož i Koper) svojom energijom i osmehom.  Sinoćno otvaranje na terenu u centru Izole, sa tribina je pratilo više od hiljadu ljudi, a ekipe su se u tradicionalnoj povorci, po državama, pojavljivale na terenu. Sve je to bilo praćeno orkestrima, kulturno-umetničkim ansamblima, gutačima plamena, balerinama, itd. Na kraju, turnir je otvorila legenda slovenačkog i jugoslovenskog sporta, Miro Cerar.

Uvodno veče  završeno je utakmicom između "slovenački" i "primorskih" zvezda, a na terenu su, budući rukometaši mogli da vide Pajoviča, Simonovića, Backovića, Kastelica, Jovičića i druge momke, koji su 2004. godine ostvarili najveći uspeh u istoriji evropskog rukometa, osvojivši srebro na EURO 2004.

Utakmice će se igrati svakog dana od 8 do 20 časova, a za svako veče, napravljen je poseban zabavni program. U nedelju je planiran i trenerski seminar Profesora Toneta Goršiča.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *