Balkan-Handball.com

Zlato za Novi Beograd u Barseloni

 Rukometni klub Novi Beograd ostvario je veliki uspeh na međunarodnom turniru koji je od 24. do 28. jula održan u predgrađu Barselone Sant Esteveu. U konkurenciji igrača rođenih 1991. i mlađih A ekipa ovog novobeogradskog kluba osvojila je zlatnu medalju pobedom u finalu nad San Đoan Despeom s 17:14.

U ovoj konkurenciji borilo se 12 ekipa, među kojima je bio i Novi Beograd B koji je na kraju zauzeo četvrto mesto pošto je u okršaju za bronzu izgubio od domaćina turnira Sant Estevea Sesroversa s 15:14. Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je pivotmen pobednika Zoran Nikolić.

Pobednički pehare je uručivao Andrej Ščepkin, jedan od najboljih svetskih pivotmena svih vremena koji se posebno proslavio višegodišnjim igrama za Barselonu.

Inače, na ovom tradicionalnom turniru učestvovalo je 130 ekipa iz devet država u pet starosnih kategorija muške i ženske konkurencije. Pored Novog Beograda Srbiju su predstavljali i rukometaši Zemuna i Crvene zvezde koji su u seniorskoj konkurenciji osvojili deveto, odnosno 20. mesto.

Trener Novog Beograda, Nikola Maksimović:

– Prezadovoljan sam učešćem u Barseloni. Osvojili smo zlatnu medalju i tako na najbolji način završili ovu sezonu. Ostaje žal što B ekipa nije osvojila makar bronzu, budući da je malo nedostajalo da uđe u finale gde bi koplja ukrstila s A ekipom Novog Beograda. Bila je očigleda razlika u klasi između naše i ostalih ekipa, a nije nas sputao ni dug put autobusom do Barselone. Pored učešća i pobede na ovom turniru cilj nam je bio i da što više upoznamo neke evropske gradove tako do smo, između ostalo, svraćali u Ledo di Jesolo, Veneciju, Monte Karlo, Nicu, Kan, Ljoret del Mar…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *