Željko Babić preuzima Gorenje - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Željko Babić preuzima Gorenje

Željko Babić preuzima Gorenje

zika.bogdanovic
0 komentar

Klupa slovenačkog vicešampiona Gorenja iz Velenja od narednog leta rezervisana je za Željka Babića. Bivši selektor reprezentacije Hrvatske, koji je ekspresno smenjen posle osvajanja četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, prema saznanjima Balkan-Handball.com, preuzeće „ose“ i pokušati da prekine višegodišnju dominaciju Celja Pivovarne Laško u Sloveniji.

Da je klupa u Gorenju „vruća“, najbolje govori podatak da su se prethodnih godina brzo na njoj izređali Ivan Vajdl, Gregor Cvijić, Marko Šibila, a ove godine je vođstvo tima bilo povereno Borutu Plaskanu.

Tako će se Željko Babić vratiti u klupski rukomet, koji je napustio kada je s proleća 2015. godine stigla ponuda iz HRS-a na adresu tada uspešnog trenera Meškova iz Bresta, za koga predsednik kluba Aleksandar Meškov nije štedeo reči hvale.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za klupu finaliste EHF Kupa iz 2009. godine, bio je i srpski stručnjak Vladan Jordović. Dugogodišnji trener mađarske Orošhaze i kaćkog Jugovića, kao i pomoćnik Veselina Vukovića u stručnom štabu reprezentacije Srbije koja se okitila srebrom na EURO 2012, ostavio je pečat u svim sredinama u kojima je radio, što su i bile reference da bude na radaru ambicioznog tima iz Velenja.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball