Balkan-Handball.com

Saša Bošković pred start sa Crnogorkama: Duel koji nije presudan

Kao i na startu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, selekcije Srbije i Crne Gore sastaće se u prvom duelu na Svetskom prvenstvu u Danskoj (subota, 15.45). Poprište duela biće „JUSK Arena“ u Herningu, najvećeg kapaciteta u Danskoj sa 14.000 mesta, gde će se igrati i završnica šampionata. Pred duel sa Crnogorkama, selektor Srpkinja, Saša Bošković, nije se mnogo dao u konkretnoj analizi rivala:

– Raste ta pozitivna trema i devojke su spremne, kao i mi iz stručnog štaba, da dobro odigramo tu prvu utakmicu. Normalno da se nismo se spremali samo za tu utakmicu. Nije nam od presudne važnosti utakmica sa Crnom Gorom, kao što je bila prošle godine, kada smo sve uložili u utakmicu sa njima. Kasnije se ispostavilo da smo tu utakmicu izgubili i da nas je koštala i u igri sa reprezentacijama Francuske i Slovačke. Ono što nas sad intersuje je svaki meč, bez obzira sa kim igramo. Očekuju nas dosta teške utakmice. Odmah za Crnom Gorom je Mađarska, a zatim sa domaćinom. O reprezentaciji Danske ne treba puno pričati. Posle toga još Tunis i Japan. Ono što je naš cilj je da prođemo osminu finala i da idemo dalje korak po korak – bio je jasan Bošković.

RAJOVIĆ SE PRIKLJUČILA, BANDELIER KAPITEN

Reprezentacija Srbije kompletirala se dan pred start SP 2015. Timu se priključila i iskusna pivotmenka Sanja Rajović, koja je nakon lekarskih pregleda dobila zeleno svetlo za nastupe u Danskoj. Kapiten reprezentacije Srbije na SP 2015 biće Biljana Bandelier.

SRBIJA KROZ BROJKE

14 (2) – Svetsko prvenstvo u Danskoj biće drugo veliko takmičenje na kojem će učestvovati reprezentacija Srbije nakon velikog uspeha i osvajanja srebrne medalje na SP 2013 u Beogradu. Ako se pogleda lista učešća reprezentacije SFR Jugoslavije, zatim SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, onda će ovo biti 14. učešće državnog tima na najvećem planetarnom takmičenju od 1957. godine.

8 – je broj medalja koji je osvojila reprezentacija na Svetskim prvenstvima od 1957. godine.

105 – mečeva odigrala je Katarina Krpež Šlezak za reprezentaciju Srbije. Iskusno desno krilo našeg državnog tima ima najviše nastupa od svih devojaka u timu Saše Boškovića. Njeno prvo veliko takmičenje bilo je Evropsko prvenstvo u Makedoniji 2008. godine.

5 – igračica viših od 180 cm imaće na raspolaganju selektor Saša Bošković na predstojećem Svetskom prvenstvu u Danskoj. Jedna od najviših igračica u Evropi je kapiten Biljana Bandelier (189 cm), a ne zaostaju puno ni Nina Kolundžić (186), Marija Petrović (185), Jelena Živković (184) i Jovana Stoiljković (182).

100 – golova je za nacionalni tim postigla Jelena Živković. Trocifreni broj golova u ovoj postavi Srbije postigli su još Katarina Krpež Šlezak (215), Dijana Števin (114) i Jovana Stoiljković (103)

6 – debitantkinja imaće Srbija u Danskoj. To su golman Nina Kolundžić, krilo Sanja Radosavljević, pivotmen Marija Petrović, odnosno, bekovi Jelena Trifunović, Ivana Prijović, Tamara Georgijev

14.000 – mesta je kapacitet najveće dvorane u Danskoj – „Juske arene“ u Herningu, gde će Srbija igrati mečeve preliminarne grupe. U ovoj dvorani je igrano i finale Evropskog prvenstva za muškarce 2014. godine.

4 – veliko takmičenje za Sašu Boškovića u ulozi selektora reprezentacije Srbije. Debitovao je na EURO 2012 u Srbiji, a zatim su sledili SP 2013 i EURO 2014 u Hrvatskoj. Po tome je rekorder u novijoj istoriji državnog tima.

20 – godina ima najmlađa članica državnog tima, desni bek Anđela Janjušević. Levoruka igračica kragujevačkog Radničkog je bila u sastavu u kombinaciji za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2014. godine.

34 – godine ima najstarija rukometašica u redovima Srbije – Sanja Rajović.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *