Balkan-Handball.com

VARIJANTA PORAZ: Srbija od 14. do 16. mesta – Crnogorke najgore 11-te

Jan Christensen, dhf.dk Jan Christensen, dhf.dk

Novina na Svetskim prvenstvima za žene je da se plasman između devetog i šesnaestog mesta određuje na osnovu rezultata u preliminarnoj fazi sa reprezentacijama koje su izborile plasman u dalju fazu takmičenja. To praktično znači da Srbija ima jedan bod iz duela sa Crnom Gorom, Danskom i Mađarskom, uz gol razliku -15.

To Srpkinje svrstava samo ispred Rumunije i Angole, koje nemaju bodove sa ekipama iz svojih grupa koje su izborile nastavak takmičenja. U slučaju poraza od Holandije, u najboljoj varijanti (koja podrazumeva poraze Rumunije i Angole), Srbije će zauzeti 14. mesto u konačnom plasmanu, nedovoljno za plasman u kvalifikacije za Olimpijske Igre u Riju.

U slučaju plasmana Norveške i Brazila u četvrtfinale, i deveto mesto (trenutno sedmo) će biti dovoljno za plasman u kvalifikacije. Ako i Južna Koreja, odnosno, Angola izbore plasman u četvrtfinale, i 11. ekipa sveta bi u tom slučaju mogla u razigravanje za RIO.

Crna Gora je tu u mnogo boljoj poziciji. Angola nije rival koji bi trebalo da pomrsi račune Adžićevim devojkama, a ako se desi čudo, Crna Gora će biti u najgorem slučaju 11-ta. I to ako i Rusija, i Holandija budu eliminisane u osmini finala.

Kao četvrtoplasiranima sa EURO 2014,Crnogorkama se smeše OI kvalifikacije i pre starta duela sa Afrikankama…

Bodovi za plasman od devetog do 16. mesta:

Rusija 6
Holandija 5 (+24)
Crna Gora 5 (+19)
Švedska 5 (+15)
Brazil 5 (+4)
Norveška 4
Mađarska 4
Francuska 3
Koreja 2
Španija 2
Nemačka 2
Danska 2
Poljska 2
Srbija 1
Rumunija 0
Angola 0

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *