Balkan-Handball.com

Saša Bošković o debaklu: Izgoreli u prevelikoj želji

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Saša Bošković, nije se puno bavio razlozima katastrofalnog poraza od Holandije 20:36 u osmini finala Svetskog prvenstva u Danskoj. Lošu partiju okarakterisao je psihološkom nespremnošću za meč:

– Loše smo počeli utakmicu, ali mislim da smo izgoreli od prevelike želje. Znali smo koliko će ovo biti teška utakmica. Holandija je jako  dobra reprezentacija i ovo im je bila šansa da pokažu koliko dobro igraju. Odlično su odigrale u grupi. Mi smo loše počeli, imali smo šansu u prvih pet, šest minuta da se vratimo, međutim, posle toga više nije bilo šanse – rekao je Bošković, još uvek pod utiskom i bez ozbiljnijeg odgovora na neuspeh u ostvarenju cilja „RIO 2016“.

Katarina Krpež, reprezentativka Srbije:

– Loše smo počeli utakmicu. Golman nam je na samom početku odbranila nekoliko golova i kao da smo izgubile sigurnost. Mnogo nam je žao zbog propuštene prilike, ali moramo da priznamo da je Holandija jako dobra reprezentacija koja je večeras pokazala odličnu igru.

Anđela Janjušević, reprezentativka Srbije:

– Loš početak utakmice, nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice što je Holandiji omogućilo da napravi razliku na početku. U drugom poluvremenu smo pokušali da se vratimo ali nije nam išlo.

One Comment

 1. Mihailo

  15/12/2015 at 13:14

  Očigledno je da je reprezentacija bila hendikepirana, falile su nam najbolje igračice… Razumljivo… Ali, šta je igrala naša reprezentacija??? NIŠTA… Predvidljiva igra u napadu 60min (širenje na levu stranu, pa na desnu i sve tako u krug)… Jedino što je spasavalo situacije je individualni kvalitet pojedinih igračica.
  Bošković nema taktičko rešenje ni za jednu situaciju, dovoljno je da čujemo timeout (to to, idemo, ajde sad, borimo se, nema gola…) a da ne pričamo da se slučajno promeni odbrana ili da se nešto drugo sem širenja levo-desno odigra u napadu…
  Ja stvarno ne znam ko bira selektore u savezu, da li to ide ko je sledeći na redu ili postoji neki kriterijum?
  Izađite iz vaših kancelarija, obiđite trenere i vidite kako rade, raspitajte se malo, skupite pare i platite nekog dobrog trenera!!!
  Pozdrav

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *