Balkan-Handball.com

Crnogorke na istorijski dan sa Norvežankama: Nek’ nam se posreći kao 2012!

“Zlatne lavice” reprezentativke Crne Gore zakazale su duel četvrtfinala Svetskog prvenstva sa selekcijom Norveške, svojim najvećim rivalom sa kojim sam delili megdan u finalima Olimpijskih Igara i Evropskog prvenstva 2012. godine, za sredu od 20.30 časova. Tačno na dan, na koji su tri godine ranije došle do najvećeg uspeha u istoriji crnogorskog rukometa – evropskog zlata u “Kombank areni” na EURO 2012. Angola je pala ubedljivo 38:28:

– Znalismo da će biti teško, igrali smo dva puta sa njima, namučili se, ali to nismo dozvolili sebi ovog puta. Znali smo koliki je ulog i napokon četvrtfinale – rekla je Katarina Bulatović.

Sonja Barjaktarović ovako je videla duel:

– Presećan sam što smo u četvrtfinalu. Bilo je teško, jer smo znali da smo bolji.

Kapiten Marija Jovanović:

-Nezgodna utakmica, opustili smo se tek deset minuta pre kraja. Spremali smo se sa oprezom, ali i odradili kako znamo i umemo, borbeno u odbrani. Napokon smo u četvrtfinalu.

Desno krilo Jovanka Radičević:

– Razmili smo maler, ušli smo u četvrtfinale. Najteže se igraju utakmice koje su unapred dobijene. Jako je teško igrati protiv vanevropske rerpezentacije, jer ni same ne znaju šta će da urade. Pokazali smo jedinstvo, kada igramo kao tim, niko nas ne može pobediti. Igraćemo sa Norvežankama na dan kada smo ih pre tri godine pobedile u Beogradu. Nadam se da će nam se posrećiti. – zaključila je Radičević.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *