Balkan-Handball.com

Bilal Šuman: Da se „potučemo“ pa šta bude

Od svih balkanskih selekcija, najmanje sreće imala je Bosna i Hercegovina, koja je za rivala izvukla viceprvaka planete Norvešku. Selektor Bili Šuman je presustvovao žrebu u Zagrebu, nakon kojeg je prokomentarisao rivala na sledeći način:

-Znamo ko je i šta je Norveška. Za mene su oni bili među najvećim favoritima ovog Evropskog prvenstva. Njihov rukomet na prethodnom Svetskom prvenstvu, i na ovom Evropskom je fantastičan. Sačekaćemo da vidimo kako to izgleda, imamo par materijala o njima, i dovoljno vremena da se spremimo. Jako je težak protivnik, ali šta ćemo, idemo što se kaže „da se potučemo“ pa šta bude. Sigurno da su oni favoriti. Mislim da možemo igrati dobru odbranu protiv njih, biće „vruće“ da li će nas pretrčati ili neće.

Revanš se igra u Bosni i Hercegovini…

-Pa dobro, to jeste prednost, ali mi moramo odigrati dve utakmice na vrhunskom nivou da bi se nečemu nadali. Nadam se da će nam to biti od pomoći.

Bliži se odluka o tome hoće li BiH u baraž ili Švajcarska…

-Sačekaćemo i to da vidimo. Očekujem pozitivnu odluku za nas, nikako drugačije ne sme biti. Mislim da smo apsolutno zaslužili baraž. Već smo dogovorili dve prijateljske utakmice sa Crnom  Gorom u aprilu, to će nam biti priprema.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *