Balkan-Handball.com

VID KAVTIČNIK: ”Ovo je plus unatoč svemu”

PIŠE: Milan Krasić

Kockao se Vujo utakmicu ranije s odlukom Mlakar ili Kavtičnik – odabrao Mlakara i pogriješio. Ali sve se vrati u životu, lopta naročito, ako si pošten prema njoj. Opet je Vujo morao odlučivati, Janc ili izvaditi Janca i vratiti Marguča. Zapucao je mladi ljevak Kielcea dva penala, Vujo se dugo zadržao u razgovoru s Margučkom na klupi, ali ostao pri Jancu. I pogodio. Brzi centar nekoliko sekundi prije kraja i Janc je zabio, svi su mislili, pobjednički gol.

– Bilo je puno govora o sucima nakon prve utakmice, rekli smo da se idemo fokusirati na našu igru. Borili smo se, ostavili srce na terenu i sigurno smo svi razočarani, ali i ponosni što smo uradili – govorio je Blaž Janc nakon utakmice.

– Razočaranje je prisutno, teško je govoriti o bilo čemu, ali bod je veliki protiv europskog prvaka. Selektor nas je motivirao, sami smo jako željeli, odigrali fantastičnu temu.

Odbio je Janc bilo kakav komentar oko isključenja Gensheimera i situacija koja je uvelike utjecala na njemački povratak u utakmicu. Isto je uradio i Vid Kavtičnik.

– Zaista ne znam što su svirali i što je bilo, treba vidjeti snimku i do tada ne mogu komentirati.

Nakon cijelog kaosa i gubitka bodov kontroverznim penalom, je li bod minus ili plus?

– Definitivno plus. Odigrali smo smo super obranu. Nijemci su nam dali malo golova, šteta što nismo dobili. Sada nas čeka Crna Gora i to moramo dobiti, pa idemo u drugi krug.

Nijemce ste ostavili prvih 15-ak minuta na jednom golu iz igre….

– Dobro smo se pripremili, nismo im dozvolili da guraju loptu naprijed, oduzeli smo im tranziciju, zaustavljali igrače. Da, bila je to zaista vrhunska partija Slovenaca. Djelomično nagrađena.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *