Balkan-Handball.com

Holandija u drugom krugu, Srbija ide kući

Teško da je iko mogao pretpostaviti da će Srbija nakon startne pobede nad svetskim prvakom ispasti u prvom krugu, a da će Holandija proći uprkos dva poraza. Ipak, to se na kraju dogodilo – Holanđanke su preokretom u drugom poluvremenu pobedile Mađarsku 28:24 (13:15), i prenele dva boda u narednu fazu. Hrvatska prenosi četiri, Mađarska nijedan, dok je Srbija ostala najlošija u krugu tri reprezentacije i ispala posle tri utakmice.

Ranije danas, Srbija je zahvaljujući očajnoj igri u završnici poražena od Hrvatske, i odgovaralo joj je da Mađarska ne izgubi od Holandije,što se nije desilo.

Majonadove devojke su bile u podređenom položaju tokom prvog poluvremena, gubile su i sa četiri razlike, ali su od 40. minuta konačno zaigrale na prepoznatljivom nivou na ovom šampionatu, preokrenule i uspele da sačuvaju vođstvo do kraja, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani. 

Blistala je Keli Dulfer sa osam golova, Malestain je dodala pet, Van Der Heijden i Snelder po tri. Kod Mađarica, Sološi, Hafra i Kovačić pogađale su po četiri puta. 

Foto: Stanko Gruden / kolektiffimages

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *