Balkan-Handball.com

Srpkinje složne: Holandija je bolja!

Dale su svoj maksimum u ovom trenutku, ali više nije moglo protiv aktuelnih svetskih šampionki, koje su pre samo godinu dana slavile u osmini finala Svetskog prvenstva pobedu nad Srbijom 36:20. U Geteborgu je otpor Srpkinja bio daleko snažniji, ali razlika u kvalitetu je ostala vidljiva – 35:27.

  • U ovom trenutku ovakav rezultat je realnost. Pre meča smo pokušali sve da ishod može biti drugačiji i zaista nemam devojkama šta da prigovorim. Međutim, sa pehovima koje smo imali, više nije moglo.

U trećem meču EP Srbija je ostala bez Jelene Lavko. Već danima se sa temperaturom muči Jelena Trifunović, koja je u krevet oborila i Kristinu Liščević. Marina Dmitrović zbog povrede Ahilove tetive nije trenirala pred meč sa Holandijom, a već na samom startu, povređa leđnog mišića izbacila je iz stroja i kapitena, Katarinu Krpež Šlezak:

  • Borimo se sa raznim stvarima. Želimo dostojno da odigramo sa Francuskom, da pružimo maksimum, pa videćemo za koji rezultat će to biti dovoljno.

Anđela Janjušević, desni bek reprezentacije Srbije postigla je prve golove na Prvenstvu:

  • Definitivno su Holanđanke bile bolje. Igrale su bolje u odbrani. Promašile smo puno zicera, ali smo dale sve od sebe da što bolje odigramo. Holandija je pokazala da je kvalitetnija i zašto je svetski vicešampion. Ostaje nam da se spremimo za naredni meč i dostojno reprezentujemo Srbiju do poslednje sekunde u Švedskoj.

Marina Dmitrović, desni bek reprezentacije, postigla je tri gola u porazu od Holandije:

  • Dale smo naš maksimum u ovom trenutku, borile se sve do jedne. U prvom poluvremenu smo promašile puno zicera, a poremetile su nas i brojne povrede i temperature igračica. Ostavile smo srce, ali Holandija je pokazala koliko je kvalitetna. Toliko su dobro uigrane da neke stvare rade mehanički. Znaju tačno gde stoje, kako se kreću, dugo su zajedno. Pokazale su vrhunski kvalitet. Ostaje nam Francuska. Motiva će biti. Ko zna šta može da se izdešava. Borimo se za svaki bod. Neka nam se vrate ovi promašeni ziceri i biće dobro.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *