Balkan-Handball.com

Srpkinje u glas: Važno je da smo mi verovale!

Sjajne srpske rukometašice ostvarile su veliku pobedu nad Španijom 25:23 (11:8) u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Selektorka Dragica Đurić, bila je veoma zadovoljna prikazanom partijom svojih igračica:

 • Ovo je prva od velikih pobeda ove generacije. Velika pobeda i veliki podstrek za dalje. U drugom smo krugu. Utakmica nije bila lepa i laka za gledanje, ali nam je bilo vrlo važno da odigramo jako odbranu u čemu smo uspeli. Malo smo pokvarili utisak u drugom delu, ali razlog je što smo sve karte bacili na odbranu. Za sada nosimo dva boda u Geteborg. Ako se ukaže prilika da pobedimo Šveđanke, nećemo je propustiti. I u Geteborgu ćemo gledati nekoga da iznenadimo.

Marija Čolić, junakinja utakmice sa 18 odbrana:

 • Zahvalila bih se curama na prikazanoj borbi. Znali smo da, ako Špankinje daju 100%, mi ćemo morati 200%. Zato sam ponosna na devojke. Nismo bili favoriti, ali smo pokazali da smo Srbija i da je u sportu sve moguće. Za sada imamo dva boda, a možda prenesemo i sva četiri. Švedska je favorit. Srećne smo što smo osvojile dva boda, to je velika prednost. Pokušaćemo da to bude četiri. Ako ne bude, idemo hladne glave dalje.

Jovana Stoiljković:

 • Veoma smo srećne i uzbuđene. Verovale smo u pobedu i na kraju se to ostvarilo. Igrale smo jako od samog starta, pogotovo u odbrani, i to je dalo rezultat. Idemo dalje, nema stajanja.

Tamara Georgijev:

 • Čestitam svojim saigračicama na velikoj pobedi. Ono što je sigurno, prenosimo dva boda u naredni krug. Na početku drugog poluvremena odigrale smo fenomenalno. Druga polovina drugog dela nije bila najbolja, ali izdržale smo pritisak i došle do bodova.

Malo ko je verovao u dve pobede na startu EP?

 • Bitno je da smo mi verovale. To je jedino važno.

Jelena Lavko:

 • Iznele smo ovo do kraja. Bila je ovo velika pobeda, najveća pobeda ove nove generacije. Odigrale smo sjajno u odbrani, igrale smo dobro i u napadu. Početak drugog poluvremena je bio odličan, pale smo, ali smo izdržale, i golman je pomogao u tome. Znam da je malo ko verovao, očekivanja su bila da ćemo imati nulu posle dve utakmice. Verujem da će i Šveđankama biti teško ako pomisle da će lako da nas pobede. Zašto sa dva, zašto ne preneti četiri boda? Zašto da nam bude teže u Geteborgu? Pune smo adrenalina, idemo dalje.

One Comment

 1. 013

  07/12/2016 at 01:56

  Vi jeste.
  Predsednik RSS i klika zvezdo-crnogoraca oko njega NIJE.
  Sta vise…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *