Balkan-Handball.com

Uroš Bregar posle skalpa Šveđanki: Pokazali da znamo da igramo rukomet

Čini se potpuno na zemlji posle svoje najveće pobede u ulozi selektora reprezentacije Slovenije, Uroš Bregar, mirno je analizirao prva dva osvojena boda protiv domaćina EURO 2016 (25:23) i zvanično treće reprezentacije Evrope iz Budimpešte 2014, selekcije Švedske.

  • Sjajan dan za Balkan. Super. Naš cilj je bio da ostvarimo jednu pobedu u Stokholmu. Prvenstveno smo želeli da dokažemo ovde da znamo da igramo rukomet među 16 najboljih reprezentacija Evrope. Dva dana ranije imali smo run and gun utakmicu, primili 36 golova, dali 34, stvarno sam bio tužan i nezadovoljn – rekao je Bregar i dodao:
  • I sada smo uradili pripremu, kao za Srbiju. Možda je bilo malo lakše jer smo već igrali sa Šveđankama i znao sam filozofiju trenera. Ovo nam je treći put u četiri meseca da igramo sa Švedskom, pa je bilo i lakše pripremiti meč nego sa Srbijom.

Na kraju neće biti dovoljna jedna pobeda da se izbori drugi krug. To je malo ko očekivao. Svi su videli taj prvi meč sa Srbijom kao presudni…

  • Svi smo tako mislili, ali Srbija leti. Stvarno lepo igra, čestitke. Videćemo šta bude. Ako ova pobeda bude nedovoljna za drugi krug, šta da radimo. Dali smo sve od sebe. Španija je evropski vicešampion, Šveđanke su bronzane. Napravili smo već veliku stvar i idemo rasterećeno u taj meč – zaključio je Uroš Bregar.

FOTO: Slavko Kolar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *