Balkan-Handball.com

Rumunija iščupala drugu fazu protiv Ukrajine

U direktnom duelu koji je odlučivao ko će biti treći učesnik završne grupne faze, u okviru B grupe Rumunija je teže nego što se očekivalo savladala po rejtnigu najslabiju reprenzetaciju grupe ekipu Ukrajine rezultatom 23-22 (12-9).

Medjutim, mora se priznati das u Rumunke čitav tok meča kontrolisale i ni jednom nisu dozvolile igračicama Ukrajine da izjednače rezultat. Mala drama je vidjena u poslednjih dva minuta kada je Glibko iz polukontre smanjila na 22-21 na 90 sekundi do kraja. U narednom napadu Rumunke dodaju loptu do Chintoan na crti kada Olga Laiuk pravi grub faul za sedmerac i isključenje od 2 minuta, Lotpu uzima Kristina Neagu i sugurnom egzekucijom 30 sekundi pre kraja obezbedjuje pobedu i prolaz dalje svojoj ekipi. Do kraja Ukrajina uspeva da u posednjim sekundama iznudi sedmerac čime Borščenko malom bravurom postavlja konačnih 23-22.

Najefikasnija u svom timu bila je Neagu sa 8, dok je Chiper postigla 5. Kod poraženih najbolja je bila Borščenko koja postigla 10 golova iz 12 pokušaja, jedina koja ju je koliko toliko pratila bila je Nikolajenko sa 4 pogotka.

Igračica utakmice: Aurelia Bradeanu

STATISTIKA

U poslednjem meču ove grupe  Norveška je savladala Dansku 27:21.

RADIVOJE KOSNIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *