Balkan-Handball.com

Crna Gora za istoriju protiv Belorusije – ponedeljak, 18:15h

Reprezentacija Crne Gore od 18 časova i 15 minuta u Gracu igra utakmicu trećeg, i poslednjeg, kola prve faze Evropskog prvenstva protiv Belorusije. Reč je o duelu koji i za jedne i za druge znači sve – pobednik nosi ceo „plen“,  a to je viza za glavnu fazu i odlazak u Beč. 

  • „Moramo da odigramo dobro odbranu i zaustavimo njihove glavne igrače u napadu. Protiv Hrvatske smo imali sjajnih 30 minuta, a protiv Srbije, i zbog Simića, svih 60. E sad, gde je prva, tu je i druga pobeda. Moramo biti čvrsto nogama na zemlji. Da napravimo dobru analizu, i idemo po pobedu. Oni su jaka, korpulentna ekipa. Imaju sjajnog pivotmena i levog beka. Igraju u istom klubu i dobro se poznaju. Moramo odraditi dobru, fajtersku utakmicu i idemo po pobedu i drugi krug“, jasan je bio Lazović uoči meča sa Belorusijom. 

Njegov reprezentativni kolega MIloš Božović je uoči prvenstva imao problema sa ramenom, ali ističe da velike zasluge za njegov ovopravak idu medicinskom timu, i da je on spreman za utakmicu sa Belorusijom.

  • „Meni je ovo normalno, s obzirom koliko smo radili. Prva pobeda je došla, zdravi smo i sada idemo dalje po novu pobedu. Očekujem još jednu tešku utakmicu, kao protiv Srbije. Jak su protivnik. To je ekipa sa ozbiljnim igračima. Napravićemo analizu, i njih i nas, da vidimo gde smo mi grešili i šta smo loše radili, pa da to pokušamo da ispravimo. Priželjkujem taj egal, da ne dozvolimo da se u bilo kom momentu odlepe. Najbolje bi bilo da u finišu mi imamo četiri-pet razlike. Sjana je to protivnik, teški su, visoki. Vrlo moguće da ćemo ostaviti prostora za igru jedan na jedan što može da bude ključ u napadu“, rekao je Božović u najavi poslednjeg duela u grupnoj fazi. 

Crna Gora je stranice svoje reprezentativne istorije ispisala u subotu kada je pobedila Srbiju, i tako upisala prvi trijumf na prvenstvima Evrope. Nove stranice istorije ove zemlje, njeni rukometaši mogu da ubeleže u ponedeljak uveče, ukoliko pobede Belorusiju i plasiraju se u glavnu fazu šampionata, odnosno među 12 najboljih selekcija.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *