Balkan-Handball.com

Dean Bombač posle Portugala: Idemo u Stokholm da igramo polufinale!

Slovenija je danas slavila protiv Portugala i tako osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre. Značila je ova pobeda Slovencima za samopouzdanje posle poraza od Mađarske pre dva dana. Obratili su se medijima posle današnje pobede selektor Vranješ, Bombač i Mačkovšek.

Selektor Vranješ je istakao kako su imali problema u prvom delu igre, ali da su drugo poluvreme kontrolisali. 

-Pre svega drago mi je zbog momaka, oni su ovo zaista zasulužili, borili su se! Imali smo problema u prvom poluvremenu, ali smo u drugom potpuno kopntrolisali situaciju. Imali smo malo i sreće pošto Portugal nije mogao da igra mnog sedam na šest, zbog velikog broja isključenja što je za nas bilo dobro – zaključio je Vranješ.

Dean Bombač rekao je svima koliko je ova pobeda bila bitna za sve i zahvalio se na podršci koju dobijaju tokom celog EURA.

-Posle utakmice mi je pao kamen sa srca. Dobio sam pred meč mnogo poruka podrške. Lepo je znati da neko misli na vas i da vas ohrabruje. Borili smo se za Sloveniju i pokazali pravi karakter. Pre prvenstva sam govorio da smo dobra ekipa, a to smo i dokazali. Bili smo na zemlji pre dva dana, ali smo se skupili i pokazali ko smo. Još nisam spreman da idem kući, sad idemo u Stokholm, ali ne za peto mesto nego u polufinale!

Borut Mačkovšek istakao je da je odbrana bila najvažnija za pobedu.

-U drugom poluvremenu smo bili veoma dobri u defanzivi. Leteli smo svuda pokrivali sve na terenu. U jednom trenutku nisam znao gde se nalazim tom odbranom smo i zbunili Portugalce, bila je to za njih velika zagonetka – za kraj je rekao levi bek slovenačke reprezentacije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *